13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP: Hrapović guši slobodno iskazanu volju ljekara

Politika

Comments 0

SDP: Hrapović guši slobodno iskazanu volju ljekara

  • Viber
Namjera ministra zdravlja Kenana Hrapovića, da ospori legitimno izraženu volju doktora da izaberu rukovodstvo Ljekarske komore još jedan je primjer da Crna Gora ulazi u proces ubrzanog urušavanja insitucija, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji.
"Izgleda da Hrapovića više brine ko će biti predsjednik Ljekarske komore nego zašto je crnogorsko zdravtstvo najgore ocijenjeno u Evropi, zašto su zarade ljekara i drugih medicinskih radnika ispod elementarnog minimuma ili zašto su uslovi za njihov rad izuzetno loši", naveo je u saopštenju potpredsjednik SDP-a, Almir Rebronja.
 
On je upitao u čemu je problem da ministar ne poštuje iskazanu volju ljekara delegata na Skupštini Ljekarske komore.
"Nije valjda da je državi Crnoj Gorisada problem što je ugledni kardiohirurg izabran za predsjednika Ljekarske komore. Možda im smeta nekoliko njegovih javno saopštenih stavova o zdravstvenom sistemu", naveo je Rebronja, dodajući da im očigledno smeta njegova sloboda da javno saopšti svoje profesionalno mišljenje.
 
On je ocijenio da ministar koji ulazi u otvoren sukob sa voljom ljekara pokazuje da njegov zadatak nije da unaprijedi posrnulo crnogorsko zdravstvo nego da se, kako je rekao Rebronja, bavi pritiskom i gušenjem slobodne volje ljekarske profesije.
"I umjesto da se bavi problemima duga kojiima zdravstveni sistem, dotrajalom opremom, uslovima rada i zaradama medicinskih radnika, ministar evo dva mjeseca guši slobodno iskazanu volju ljekara", zaključio je Rebronja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR