23 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić: Ekspoziturama politike Aleksandra Vučića i njegove BIA na izborima u BD treba odlučno reći-neće moći i proći

Izvor: Novak Abramović

Politika

Comments 1

Adžić: Ekspoziturama politike Aleksandra Vučića i njegove BIA na izborima u BD treba odlučno reći-neće moći i proći

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Novak Adžić, predsjednik Crnogorske evropske partije

Ipak je, dobro je što su zakazani za 26.maj 2024., vanredni lokalni Izbori u opštini Budva. Ova agonija nenormalnog političkog stanja morala se prekinuti raspisivanjem vanrednih izbora, nakon što se raspala koalicija vladajuće većine u Budvi. Očekujemo da će građani budvanske opštine u cjelini, shvatiti i prepoznati one političke subjekte koji opštinu Budva ne tetiraju kao lični plijen, latifundiju i koji ne prihvataju zloupotrebe vlasti moći i dominacijeu plutokratije i oligarhije, lažnih obećanja brojinih propagandista, agenata i agitatora, mešetara i drugih lovaca u mutnom.

To jest sa će dati podršku onima koji odbijaju vladavinu one političke klase koja privatne i lične, često kriminogene interese, stavlja, znamo da kriminal barjaka nema, isped i iznad interesa i stvarnih potreba budvanske opštine i njenih građana. A to je, dokazano, bila loša praksa, do sada, s kojom je neophodno prekinuti.

Za to se zalažemo jasno i bez uzmaka. Očekujemo da će građani opštine Budva odbiti uticaj Vučićevih kolonojalno-okupacionih agenata iz opštine Budva, ogrnutih u političke odežde, koji žele da Budvu učine totalnim Vučićevim plijenom u pokušaju pokoravanja i efektivne mirnodopske okupacije Crne Gore. Sve se čini raznim mahinacijama da Vućić i njegovi politički trabanti i njegova surova BIA osnaže na ovim izborima svoje pozicije u političkom životu Budve. Mi se tome protivimo. I pozivamo građane Budve da se legalno i legotimno odupru uticaju perfidnoh anticrnogorskih Vučićevih agenata i agitarora.

CEP smatra da je ranija loša vlast, već u Budvi pooodavno bivšega i to višedecenijskog režima budvasku opštinu devastirala i velikim dijelom opljačkala, a vlast koju je zamijenila vlast koja takođe, dugo traje u Budvi, evo već veliki broj godina, je unakazila i upropastila budvansku opštinu. Elem, loše se gorim mijenjalo i sa tim je nephodno prestati. To je realnost, umjesto da bude obrnuto i drugačije. Budva stagnira i to je nekome cilj. Očito bitno je bivsim i sadašnjim vlastodršcima da privatni interes bude primaran, a ne javni. To je ono protiv čega se legalno bunimo.

Potencijali Budve, prirodni, ekonomski, investicioni, turistički i drugi resursi i kapaciteti , koje ona ima, pod režimima koji su njome upravljali i upravljalju, nijesu najvećim dijelom adekvatno valorizovani. A mogli su biti i imalo se kad to uraditi. Međutim, pravna i svaka druga hajdučija je često vladala i vlada u Budvi, kao i nesposobnost čelnih faktora lokalne sanouprave.

Umjesto da se u Budvi dovode kredibilni strani investirori i da se forsiraju oni koji su na području njene opštine postojali i djelovali od koristi za Budvu i Crnu Goru, očito pod ovom oligarhijom oni se tjeraju, a novih maltene nema. Umjesto da se kasa opšine Budva puni primarno zdravim kapitalom dešava se obrnuti proces. Stagnacija i regresija. Umjesto da mediteranski duh u kulturi dominara Budvom predstavnici postojeće vlasti primjenjuju lošu praksu koja je doživjela kulmen importacije i implementacije primitivnog velikosrpstva i onoga što nije prirodno i imanentno, njenoj istoriji u različitim kulturno-istorijskim epohama. U Budvi smo, ergo, imali i još uvjek imamo klasičnu velikosrpsku i marionetsku vlast, koja se negativno odnosila prema državnim i nacionalnim interesima Crne Gore i koja je promovisala neautentične vrijednosti tog starog crnogorskog grada, još iz dukljanskih vremena crnogorske istorije.

Danas imamo lošu situaciju da režimi u Budvi duže vrijeme forsiraju klerikalizaciju i vrše nametnutu svetosavizaciju tog prostora. Realnost je da se oni ponašaju često kao da Budva ne pripada Crnoj Gori, već nekome drugome. Ne, tome se CEP legalno i legitimno suprotstavlja. Mi hoćemo da vlast u Budvi donosi cijeloj opštini i gradu progres, a ne prihvatamo lošu vlast koja ne služi ni interesima građana budvanske opštine, ni interesima Crne Gore.

Za nas je država domovina a ne imovina. Opštinska vlast treba da služi Budvankama i Budvanima i Crnoj Gori, neporecivo i integralno. A ne, suprotno tome, kako je na žalost, do sada bilo, interesnim grupama i privilegovanim otuđenim pojedincima sumnjivih dosijea, najblaže rečeno.

Mi smo za građansku i uspješnu Budvu, ravnopravnih građana, bez obzira na specifičnosti, koje su inače bogastvo, a ne mana i smatramo da će CEP u Budvi treba da postigne odličan izborni rezultat, što će doprinijeti da Budva treba da bude u punom smislu građanska, crnogorska i evropska.

Ovo i ovako kako je do sada bilo nije dobro. Mi smo vjesnik zdravih promjena. Zato treba u što većem broju građani da podržite CEP na izborima u Budvi.Kriminal i korupcija moraju biti zaustavljeni kako u Budvi, tako i na nivou Crne Gore. Vladavina prava je neophodna. Imperativ. Ne dozvolimo više da u Budvi imamo vlast, kao što je ranije bilo, kao i sada što je, čiji će upravljači biti hapšeni, biti predmetom istraga, krivičnih optužnica i osuđujućih sudskih presuda.

Vlast u Budvi treba da čine zdrave i čiste strukture, odane Crnoj Gori i Budvi i njenom mediteranskom duhu i prosperitetu.
Promijenimo zajedno lošu praksu i krenimo putem napretka. Zato je potrebno podrzati CDP na narednim izborima u Budvi, jer je CEP vjesnik novog talasa u politici i na području budvanske opštine, sa ciljem zaštite i afirmacije interesa građana opštine Budva i naše jedine Crne Gore

Poručujemo jasno za što se zalaženo kroz našu krilaticu: VUČIĆ OVĐE NIJE GAZDA. CRNE GORE BIĆE VAZDA.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nikšićanin

Za CRNU GORU SVE, CRNU GOGO NIPOSTO.