Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Derbi pod Goricom, Budućnost protiv Dečića: Duel koji će dati smjernice

Izvor: Adnan Orahovac, fk-buducnost.me

Sport

Comments 0

Derbi pod Goricom, Budućnost protiv Dečića: Duel koji će dati smjernice

Izvor: CDM

Autor: Antena M

  • Viber


Prvo kolo u nastavku sezone u Meridianbet Prvoj fudbalskoj ligi donosi derbi – sastaće se Budućnost i Dečić, prvoplasirali i drugoplasirani tim na tabeli.

 Dva rivala dijele dva boda, a današnji duel pod Goricom (17 sati) mogao bi da ponudi smjernice kada je u pitanju borba za titulu.

“Ako pobijedite direktnog konkurenta za titulu stvara se psihološki pritisak na njega, ali ništa više od toga. Bilo je momenata kada smo imali prednost, zatim je Dečić bio prvi, pa smo na kraju jeseni opet mi prošli kao lideri kroz cilj. Utakmica jeste bodovno nešto važnija, ali neće odlučiti prvaka”, rekao je trener “plavih” Mladen Milinković.

Budućnost je favorit da odbrani titulu, pogotovo nakon što su se u klub vratili Igor Ivanović i Miloš Raičković. Novajlije su i Đorđe Despotović i Stefan Vukčević.

“Doveli smo kvalitetne igrače, ne treba trošiti riječi o njihovim mogućnostima. Raičković je reprezentativac, Ivanović je za mene i dalje reprezentativac, jer ako bude igrao u dobroj formi, novi selektor će mu vjerovatno pružiti šansu, Despotović je igrač sa sjajnom karijerom, bio je reprezentativac Srbije. Novi igrači su se malo kasnije priključili i još nisu u pravoj formi, ali imaju kvalitet i iskustvo i siguran sam da će imati minutažu protiv Dečića”, kazao je Milinković.

I Dečić u drugi dio sezone ulazi jači.

 Novajlije su nekadašnji napadač Partizana Bojan Matić, bivši fudbaler Crvene zvezde Nenad Gavrić, te Abdulsamed Abdulahi, te dugogodišnji crnogorski reprezentativac Saša Balić.

Balić neće danas igrati zbog povrede, nedostajaće i Oliver Šarkić.

“Poštujemo Budućnost, ali sigurno i oni nas. Moramo da odigramo pametno protiv kvalitetne ekipe, pojačane tokom zime. Ipak, vjerujemo u sebe, imamo samopouzdanje i pokušaćemo da pobijedimo pod Goricom”, istakao je vezista Tuzana Andrej Bajović.

Dečić je bolji u međusobnom skoru ove sezone.

Pod Goricom je u prvom krugu prvenstva bilo 1:1, potom je tim Milorada Pekovića slavio 2:0 na Starom aerodromu.

Od 15 sati se u Baru sastaju Mornar i Sutjeska koje dijeli bod na tabeli.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR