23 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Lavovi" na okupu uoči baraža protiv Italije: Vjerujem da ćemo biti 100 odsto motivisani

Izvor: Dragan Mijatović

Rukomet

Comments 0

"Lavovi" na okupu uoči baraža protiv Italije: Vjerujem da ćemo biti 100 odsto motivisani

Izvor: Pobjeda.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski rukometaši dva puta su igrali na svjetskim prvenstvima, 2013. i 2023. godine, ove sedmice bi morali da izbore treće učešće.

,,Lavovi“ će u četvrtak u Konversanu (20 h) i u nedjelju u ,,Morači“ (17.30) igrati s Italijom, apsolutnim autsajderom i jednim od poželjnijih rivala na žrijebu, gdje je naša selekcija bila među nosiocima zahvaljujući triler pobjedi nad Srbijom u posljednjem kolu preliminarne runde Evropskog prvenstva.

Selekcija Vlada Šola je na EHF Euru eliminisana već poslije tri meča jer je izgubila od Mađarske i Islanda, ali nije ostavila loš utisak jer je oba duela tijesno izgubila.

- Evropsko prvenstvo je davna prošlost, ovo je najvažnija sedmica ove godine. Protiv Gruzije smo isprobali nove igrače, svi su zadovoljili, ali sada imamo potrebe za bekovskim pojačanjima i za Italiju smo priključili Filipa Krivokapića i Milorada Bakića. Branko Vujović, Vuko Borozan, Miloš Vujović i Stefan Čavor će se priključiti sjutra jer su imali utakmice sinoć. Branko će odraditi pregled i snimak jer je dobio udarac u koljeno – rekao je Šola na današnjem okupljanju.

Italija ima samo po jedan nastup na evropskim i svjetskim šampionatima, 1998. i 1997. godine.

- Kad igraju protiv na papiru jačih rivala vrlo su angažovani i motivisani, igraju bez opterećenja i pokazuju određeni kvalitet. Naravno da smo rejtingom bolja ekipa od njih, kvalitetniji smo, ali to moramo dokazati na terenu u četvrtak i nedjelju. Ako već govorimo o posljednjem Evropskom prvenstvu, onda moramo pokazati igru iz tih utakmica da bismo prošli – dodao je Šola.

- Italija igra mnogo ,,1 na 1“, nešto slično kao Island, samo ne na tom nivou. Znaju da odigraju čvrstu odbranu, imaju odličnog golmana koji kad ima dan brani stvarno dobro. Vjerujem da će za nas pripremiti duboku varijantu odbrane jer sam vidio da su protiv Francuza, dakle protiv ekipe koja ima dobre šutere, igrali 3-3 ili duboku 5-1 zonu. Pripremaćemo varijante protiv te zone da nas slučajno ne bi ,,zaskočili“. Bekovi imaju dobru saradnju sa pivotima, većina napada im se tako završava i moramo obratiti pažnju na to. Šezdeset minuta će pokušavati da igraju ,,1 na 1“, a takođe su dobri i u tranziciji – kazao je Šola.

,,Azuri“ su se baraža domogli martovskim pobjedama nad Belgijom (29:25, 33:31).

- Ispratio sam mečeve sa Belgijom, ali ne mogu tačno da procijenim na kojem je nivou ona igrala jer sam gledao neke utakmice gdje su Belgijanci bili mnogo bolji nego protiv Italije. Neki igrači su im se oprostili, pa je i to vjerovatno razlog zašto nijesu igrali kvalitetnije. Više sam bio fokusiran na mečeve Italije sa Poljskom u prošlim kvalifikacijama kada su igrali odlično, kao i duele sa Francuzima u kojima su pokušavali da ih iznenade dubokom zonom kako im ne bi šutirali sa devet metara. Imaju ideju, moramo naći rješenja za njihove pokušaje iznenađenja – upozorio je Šola, koji neće moći da računa na Radojicu Čepića.

- Prije sedmicu je najavio da ne može doći, tek je skinuo longetu. Nadao sam se da će makar 10 dana ranije početi sa treninzima da bismo ga iskoristili u odbrani. Imaćemo hendikep na ,,četvorci“ u odbrani, ali moraćemo se pokriti – istakao je hrvatski stručnjak.

,,Lavovi“ su u prošlosti imali problem da se motivišu kada su u ulozi velikog favorita.

- Vjerujem da ćemo biti 100 odsto motivisani. Italijani nemaju što da izgube, igraju protiv reprezentacije koja je dobra po imenima i na Evropskom prvenstvu je pokazala dobru igru. Njima je lakše jer nijesu opterećeni da nešto moraju, sve što naprave je dobro. Biće rasterećeni, imaju pravo na grešku, a mi ne – naglasio je Vlado Šola.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR