13 °

max 13 ° / min 10 °

Subota

27.11.

13° / 10°

Nedjelja

28.11.

11° / 9°

Ponedjeljak

29.11.

10° / 6°

Utorak

30.11.

5° / -1°

Srijeda

01.12.

6° / -1°

Četvrtak

02.12.

8° / 5°

Petak

03.12.

11° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Selaković: Picula pere ruke EU za Cetinje, pa od Beograda pravi krivca

Region

Comments 6

Selaković: Picula pere ruke EU za Cetinje, pa od Beograda pravi krivca

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je izjavu izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonina Picule da “ne isključuje ulogu Srbije u događajima na Cetinju” ocijenio kao apsurdnu i neutemeljenu.

„Apsurdne su i neutemeljene optužbe izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonina Picule na račun Srbije i njenog navodnog miješanja u događaje oko ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju“, naveo je Selaković u pisanoj izjavi.

Dodao je da Srbija ne može ni na koji način biti odgovorna za to što je „grupa ekstremista pokušala da osujeti jedan drevni vjerski obred i na taj način suspenduje najelementarnija vjerska prava velikog procenta građana Crne Gore“.

 „Očigledno je najveća krivica Srbije u tome što se uspješno razvija, što bilježi velike ekonomske uspjehe, i što u rastu BDP, rastu plata i nivou privučenih stranih investicija čvrsto drži prvo mjesto u regionu“, ocijenio je šef srpske diplomatije.

On je ocijenio i da je jasno da „takva Srbija mnogima nije po volji“ pa su u stanju da „joj upućuju svakojake kritike koje nemaju veze sa realnošću“.

„Picula, takođe, nema pravo da pere ruke od odgovornosti institucija EU za nasilje ekstremista na Cetinju, jer njega vjerovatno ne bi ni bilo da je iz Brisela pravovremeno stigla jasna poruka da je poštovanje religijskih prava evropska vrijednost i da se napad na tu vrijednost neće tolerisati“, dodao je Selaković.

Ocijenio je i da, kada je riječ o srpskom narodu i njegovim pravima, principi EU često ne postoje, ali da bi „evroposlanik Picula trebalo da bude makar toliko pristojan i da ne upućuje neosnovane post festum optužbe kojima se od žrtve pravi krivac“.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Silvia Saxen von Coburg

Nastavak:nebitno je bilo cika Peri Karadjordjevicu da mu bude potomak kralj ali tadasnjem muskom svetu je zelja bila da ratuje kao i sada ali samo kod divljaka, pa su pohitali brze bolje da ratuju.

Silvia Saxen von Coburg

@Legenda iz kuca sam Petrovica pa i Karadjordjevica koji su se Petrovici nazivali. Cika Pera Karadjordjevic je zrtva tadasnjeg vremena. Da vam drvo se grana nije roditelju bitno da li ce grana da joj visiljuljaska nego da se grana.

Onogošt

Sveti Petar Cetinjski je ostavio amanet kako i ko može biti na njegov prijesto i prokleo,ko to ne ispoštuje.Vi ste koristeći običan vjerski obred preko svojih izmećara pokušali da ponizite Cetinje.Ali ono je ostalo prkosno i ponosno kao uvjek.