26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lavrov: Balkan je dio urote Zapada

Izvor: epa efe

Region

Comments 1

Lavrov: Balkan je dio urote Zapada

Izvor: radiosarajevo.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je mirovnu konferenciju o ratu u Ukrajini, koju priprema Švajcarska, pokušajem da se Moskvi "ispostavi ultimatum" čiji je jedini cilj da ispuni zahtjeve koje postavlja ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pa je ona, stoga za rusku stranu neprihvatljiva.

U intervjuu za Alternativnu televiziju (ATV), koja je pod kontrolom Milorada Dodika, navodi portal Radiosarajevo, Lavrov je ponovo optuživao Zapad za urotničke planove protiv Rusije, tvrdio da se vojnom pomoći Ukrajini rat samo rasplamsava, a da jedine ozbiljne napore na njegovom zaustavljanju ulažu Kina i Južnoafrička Republika.

Zapad je napao i zbog stanja na Balkanu, uključujući i najavu donošenja rezolucije kojom bi Generalna skupština UN-a odala počast žrtvama genocida u Srebrenici počinjenog 1995. kao i primanje Kosova u članstvo Savjeta Evrope.

Za Lavrova je to još jedan dokaz kako Zapad ne odustaje od politike čiji je cilj da slomi Srbiju i Srbe, a sve kao dio navodne globalne urote da se uništi pravoslavlje: Nakon toga kao vjerski poglavar instaliran bi bio istanbulski patrijarh kojeg, kako tvrdi Lavrov, kontrolišu SAD.

Hvalio je Milorada Dodika kao jedinog istinskog borca za autentično tumačenje Dejtona, a visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita optužio da pokušava sprovesti projekt "unitarizacije BiH".

Najvećim trenutnim neprijateljem Rusije nazvao je francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji otvoreno govori o tome da bi Zapad morao biti pripravan i za slanje vojnika u Ukrajinu bude li to nužno. Optužio je Makrona za ‘rusofoba koji pokušava postati lider Evrope".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tomislav Stanić

Sve si rekà SUPROTNO od onoga shto je ISTINA! Ostani u rusiju i eno to TAMO tvoje KRIVOSLAVLJE u drushtvu sa vuchichem i onijem razrookijem dodikom. Pi, FUKARE jedne KRIVOSLAVNE!!