26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ruski hakeri napali sajtove kosovskih institucija

Izvor: pixabay ilustracija

Region

Comments 0

Ruski hakeri napali sajtove kosovskih institucija

Izvor: RTKlive

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski hakeri napali su sajtove kosovskih institucija, koji tokom dana nisu radili. Kako je saopšteno iz kosovske vlade, meta napada bili su sajtovi Predsjedništva i kabineta premijera, koji su brzo vraćeni u funkciju.

Ove stranice su napadnute, kako je za RTKlive saopštio ministar odbrane Ejup Maćedonci nakon izjava koje je dao protiv Rusije.

„Ova grupa ruskih hakera je pokrenula sajber napad na Kosovo u znak osvete za moju izjavu podrške Ukrajini“, izjavio je Maćedonci, koji je bio u Poljskoj na odbrambenoj konferenciji „Defense 24“.

U reagovanju ruskih hakera pominje se govor ministra koji je rekao, prema njihovim riječima, da je „Kosovo spremno da ponudi vojnu pomoć Ukrajini“.

„Kosovo je spremno da se pridruži kolektivnim naporima za podršku odbrani Ukrajine. Trebalo bi više da razmišljaju o ovome...“, napisali su hakeri na ruskom, pominjući ministra Maćedoncija.

Podsećamo takođe da su juče na sjeveru Kosova uhapšena dvojica ruskih državljana, koji su ilegalnim putevima ušli u tu  zemlju.

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podiglo je optužnicu za dva privedena lica sa zahtjevom za deportaciju sa teritorije Kosova, zbog krivičnog djela – neovlašćeni prelazak graničnih prelaza ili granične linije“, rekao je portparol Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Valjon Preteni za RTKlive.

Kosovska policija je putem 24-časovnog izvještaja saopštila da su na Jarinju uhapšene dvije osobe sa ruskim pasošima i koje nisu imale kosovsku vizu. Oni su navodno ilegalnim putevima ušli na Kosovo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR