Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drašković: Ambasada Srbije ne može biti utočište za one kojima se sudi. Aleksandar kršten u Crnogorskoj crkvi!

Živa istina

Comments 10

Drašković: Ambasada Srbije ne može biti utočište za one kojima se sudi. Aleksandar kršten u Crnogorskoj crkvi!

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Pisac i političar Vuk Drašković, koji je bio večerašnji gost "Žive istine", komentarisao je to što se optužena za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora Branka Milić, nalazi trenutno u ambasadi Srbije u Podgorici.

"Njoj se sudi za terorizam, teško krivično djelo, za jednu zavjeru u kojoj je trebalo da bude ubijen i tadašnji premijer Crne Gore. Ako je nevino optužena ja sam siguran da će biti oslobođena, ako je kriva zašto da bježi u ambasadu Srbije. Ja se nadam da ambasada Srbije ne može biti utočište za one kojima se sudi, koji su optuženi za neki zločin, za neko krivično djelo, o tome se ne odlučuje u ambasadama nego u sudovima”, poručio je Drašković.

Komentarisao je i situaciju koja se danas odigravala na sjeveru Kosova.

„Svi živimo posljedice ubistva Jugoslavije. Ovo na Kosovu jasno pokazuje kud vodi politika i strategija utuka na utuk, i da je potpuno jasno da se nijedno neprijateljstvo ne može gasiti nastavkom neprijateljstva, nego ogromnim naporom pa i žrtvom da se dođe do prijateljstva. Stišati strasti, gasiti vatre mržnje i nastaviti dijalog. Otkloniti sve ovo što je rezultat ultimatuma, pritiska, ucjene, nema drugog puta”, kazao je Drašković.

Autor romana "Aleksandar od Jugoslavije" otkriva da je Nikola Pašić, decenijama najmoćniji srpski političar, mrzio Aleksandra Karađorđevića i zbog toga što ga je smatrao više Crnogorcem, nego Srbinom. Kaže da je istorijska istina kako su posljednje Pašićeve riječi, nakon jedne oštre prepirke sa Kraljem, bile "taj Crnogorac". Potom je izdahnuo.

Vuk Draškoviće je u "Živoj istini" potvrdio da je Aleksandar I Karađorđević kršten u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

"Kršten je na Cetinju. Nema tada Srpske pravoslavne crkve. Srpsku pravoslavnu crkvu stvorio je Aleksandar, ujedinivši razne arhiepiskopije u jedinstvenu SPC".

Drašković je ponovio da je Aleksandra Karađorđevića do kraja života proganjala griža savjesti zbog ogrješenja o svog đeda Nikolu I Petrovića.

  

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

DANIJEL

Ne treba nama niko ni Srbijanci ni ostali koji nas mrze mi to najbolje radimo između sebe onako bracki komšijski pobijemo jedni druge mrzimo se ... i uništavamo Crnu Goru zbog ličnih interesa a obraz stavili pod guzicu .

Boško Agram

@Vjekoslav, Jedino je Crnogorce ubijao, raseljavao, zatirao, .... tako masovno!! a Crnu Goru želio da transformiše u zverinjak za plutokrate, anglosaksonske i francuske lordove... da IDU U LOV! Čuš! PU!

Radule Scepanovic

@Vjekoslav,Treba li da budem sretan zbog tog ubiranja poreza u Crnu Goru nije nista ulagano.povrh cinjenice da su nam Karadjordjevica oteli i ratnu odstetu