20 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bulatović: Ne bude li u nedjelju rješenja, protesti se šire na cijelu CG, želimo pad Vlade

Živa istina

Comments 8

Bulatović: Ne bude li u nedjelju rješenja, protesti se šire na cijelu CG, želimo pad Vlade

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Bulatović u "Živoj istini"

Ukoliko ne bude rješenja do nedjelje, protesti  će se proširiti na cijelu Crnu Goru, a cilj je pad Vlade, kazao je član Predsjedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović  gostujući u "Živoj istini".   

"Demokratski front je u skladu sa Zakonom zakazao protest za nedjelju u 18 sati u Podgorici, ne bude li rješenja, protesti se šire na cijelu Crnu Goru, i svako vaninsitucionalno djelovanje nosi rizik i ne znam kome to odgovora. Situacija je krajnje rizična, na ivici nečega što može da eskalira."

Bulatović očekuje da u nedjelju na protest  dođu građani iz svih gradova Crne Gore.

"Prevoz će biti organizovan, pozivamo sve građane, ne samo pristalice DF, već sve  građane, ovo je borba za ustavnopravni poredak. Pozivam i sve lidere opozicionih partija da dođu na protest. Ovo je prvi u nizu protesta, suština je da skup bude masovan, da počnemo vaninstucionalnu demokratsku borbu, želimo  pad Vlade, ne želimo državni udar".

"Mi smo u ozbiljnoj krizi, ne možemo reći da smo na ivici građanskog rata ", kazao je Bulatović i dodao " "neću da kažem da iza ovoga stoje ni Milo ni Duško, može da stoji i neko treći" .

Na pitanje da li je tačno da je DF tražio, pa odustao od razgovora sa predsjednikom  države Milom Đukanovićem  nakon što je uhapšen Medojević, Bulatović je odgovorio :

" Ideja da se o složenoj situaciji razgovara sa svima je bila, ali do susreta nije došlo, preovladao je stav da se o tome razgovara na Kolegijumu. "

DF je u ovom trenutku, kako je kazao Bulatović pred bojkotom.

"Savršeno je jasno, ako se ne iznađe rješenje,  Parlament nema više smisla, nekome je očigledno u interesu  da se prekine dijalog, istražujemo kome, ali neka vrijeme pokaže".

Bulatović je podsjetio na to da su advokati juče predali Ustavnom sudu ponovljeni zahtjev za hitno postupanje po prijedlozima za privremenu mjeru za Medojevića i Kneževića kao i prijedlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi, ali da odgovora još nema.

"Imamo pregovore u Skupštini, Kolegijum čuti, Ustavni sud može da djeluje donošenjem privremene mjere obustavljanjem izvršenja zatvorske kazne za Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića".

"Ustavni sud može već sjutra da donese odluku i da prekratimo ovu političku krizu. U ovom trenutku je napadnut ustavnopravni poredak. Ovdje nije riječ samo o ličnom progonu,  o napadu na DF, već o napadu na svakakoga ko slobodno misli u Crnoj Gori".

Bulatović je ponovio da Nebojša Medojević i  Milan Knežević  nijesu odbili da svjedoče, već su to učinili dva puta po dva sata u Tužilaštvu.

"Kada je došlo do toga, da saopšti ime sudije i posrednika, Milan Knežević se pozvao se  ZKP da bi mu iznošenjem takvih informacija bila ugrožena bezbjednost njega i porodice, to je rekao i Nebojša Medojević", istakao je Bulatović.

Bulatović je kazao i da sramno što je Apelacioni sud saopštio da poslanički imunitet važi samo u skupštinskoj sali.

"Na tako nešto ne znam šta bih rekao, ja sam poslanik  24 sata", dodao je Bulatović.

Na pitanje zašto je Nebojša Medojević, ukoliko je borac protiv korupcije i ratnih zločina, stao na prvom koraku, Bulatović kaže da je posrijedi prvi slučaj da svjedok zbog svjedočkog iskaza završi u zatvoru.

Suština je, ističe da se ućutkaju borci protiv korupcije.

"Ovdje nema pravnih praznina, one su izmišljenje da bi se napravio progon protiv DF".

Na opasku da mogu da izbave Medojevića iz zatvora odmah, tako što će otići i reći ono što se od njega traži, i tako učiniti njegov iskaz nepotrebnim, Bulatović je kazao:

"Mi insistiramo da Ustavni sud donese privremenu mjeru kako bi u miru riješili pitanje čitave situacije , ne samo pitanje imuniteta", kazao je Bulatović.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

mr

@Zagor Slabo si shvatio, Zagore. Bulatovic je veliki igrac Dps

Zagor

@mr Bas vas ima maloumnih i uskogrudih,nazalost.Kakve veze ima ko je za koju partuju i za koga navija.Darko postavlja logicna pitanja koja proizilaze iz prijetnji Bulatovica.I sta radi Bulatovic? Pa nema odgovor,samog sebe negira.Najsmijesnije mi je od svega kad govori o demokratiji a u stvari to sto hoce i radi nema niti D od demokratije. Za ovaj zakljucak ti ne treba clastvo neke partije vec logicno i normalno razmisljanje.

Tamara

Svako ko je, zbog ovoga ili onoga, propustio sinoćni razgovor, jako je kiksao. Bila je to vrhunska emisija. Voditelj je bio maestralan, gost inferioran, iako mu se snalazljivost ne može sporiti.