4 °

max 6 ° / min -1 °

Subota

29.01.

6° / -1°

Nedjelja

30.01.

8° / -0°

Ponedjeljak

31.01.

8° / 1°

Utorak

01.02.

5° / 0°

Srijeda

02.02.

7° / -1°

Četvrtak

03.02.

9° / 2°

Petak

04.02.

9° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sindikat: Medijske radnike uvrstiti u prioritetne grupe za vakcinaciju

Izvor: Ilustracija/EPA-EFE/DOMINIC LIPINSKI

KORONAVIRUS

Comments 2

Sindikat: Medijske radnike uvrstiti u prioritetne grupe za vakcinaciju

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) uputio je danas inicijativu Ministarstvu zdravlja da se medijski radnici uvrste u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv COVID-a 19.

Iz SMCG kazali su da je Nacionalna strategija za imunizaciju protiv COVID-a 19 usvojena na sjednici Vlade prošle sedmice i da se u tom, kao ni u propratnim dokumentima ne pominju medijski radnici kao prioritet za vakcinaciju, što je bio slučaj sa nekim državama regiona.

Iz te organizacije podsjetili su da su medijski radnici, pored drugih profesija, od izbijanja kovid krize, na prvoj liniji odbrane sa važnim zadatkom pravovremenog informisanja građana.

“Mnoge naše kolege i koleginice radile su bez slobodnog dana, u neizvjesnim uslovima, što ih nije spriječilo da budu na visini zadatka i građanima donose svakodnevno vijesti o virusu i aktivnostima Vlade i nadležnih tijela u borbi protiv njega”, kaže se u saopštenju.

Iz SMCG rekli su da bi bez medijskih radnika stanovništvo ostalo uskraćeno za veoma važne informacije tokom skoro deset mjeseci.

Sve te aktivnosti, kako su naveli, podrazumijevaju svakodnevni kontakt sa velikim brojem ljudi i izvještavanje i iz područja u kojima je velika rasprostranjenost virusa.

“S tim u vezi, SMCG je pozvao ministarku zdravlja Jelenu Borovinić-Bojović da revidira Akcioni plan vakcinisanja, na način da uključi medijske radnike kao prioritet, koji bi se preko svojih redakcija dobrovoljno prijavljivali za vakcine”, rekli su iz Sindikata.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Zašto bi medijski radnici bili preči od npr. prodavačica u supermarketima? Posao prodavačica je mnogo važniji, društveno korisniji, puno su izloženije...

Ljiljana

Pa sto se, kao medijski radnici, ne borite i za sebe i za gradjane CG? Nego danima cutite na odbijanje donacije vakcina, sigurno najvaznije donacije do sada, i na taj nacin direktno ugrozavanje i vas i vaseg posla.