26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Budva grad teatar": Koncert Le Rose del Mediterraneo u crkvi Santa Maria

Kultura

Comments 0

"Budva grad teatar": Koncert Le Rose del Mediterraneo u crkvi Santa Maria

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Večeras u 21 sat crkvi Santa Maria, biće održan koncert Tamare Rađenović (sopran) i Jelene Polović Šiljeg (klavir).

Koncert Le Rose del Mediterraneo se izvodi u okviru međunarodnog projekta “Theatres for tOURism development in EuropE – TOURNEE”.

JU “Grad teatar”, zajedno sa Opštinom Budva, partner je na projektu ‘’Pozorišta za razvoj turizma u Evropi’’ koji se finansira kroz EU trilateralni program saradnje CBC Italija-Albanija-Crna Gora, a koji ima za cilj da unaprijedi atraktivnost tog prekograničnog područja za sve posjetioce, kroz stvaranje novih zajedničkih festivala.

''Grad teata'"r biće i domaćin Festivala pozorišta i opere od 8-12. septembra ove godine u Budvi na kojem će ugostiti umjetnike iz Italije i Albanije, a našim sugrađanima i ostaloj publici priuštiće značajan kulturni program.

Sveobuhvatni cilj ''Tournee” projekta je da uspostavi usku saradnju među ključnim akterima u pozorišnom sektoru stvaranjem trajnog Klastera pozorišnih institucija (CTI) prekograničnog područja. Kao rezultat projekta, očekuje se povećana uloga pozorišnih institucija u podržavanju rasta turističkog prometa, kao i unapređenje javnih politika iz oblasti kulture i turizma.

Projekat se zasniva na povezivanju pozorišnih institucija i turističkih experata iz Italije, Albanije i Crne Gore, sa ciljem povećanja kvaliteta umjetničkih produkcija i pružanja podrške turističkim uslugama, koje će povećati uživanje u kulturi, kako za turiste tako i za stanovnike.

Koncert kofinansiran od strane Evropske unije i da je ulaz besplatan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR