13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KIC pop hor nastupio na Trgu nezavisnosti

Kultura

Comments 0

KIC pop hor nastupio na Trgu nezavisnosti

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

U susret jubileju – 75 godina postojanja, "Pobjeda" je sinoć poklonila koncert KIC pop hora na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Građani Podgorice su, takođe, u sklopu koncerta mogli besplatno da degustiraju vino kompanije Plantaže.

Koncert je počeo u 20 sati, a publika je uživala u popularnim partizanskim i antifašističkim pjesmama poput: "Teče Tara", "Oj, đevojko drugarice", "Bilećanka", "Crveni makovi", "Kraj Sutjeske hladne vode" koje je KIC pop hor izveo pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića i uz soliste hora Jovana Vukovića, Tamaru Pavićević, Vesnu Kraljević i Dubravku Živković.

Uz KIC pop hor nastupili su i orkestar Počasne garde Vojske Crne Gore, folklorni ansambl KIC "Budo Tomović", dječji hor Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić", i balerine plesnog studija "Allegre" i baletske škole "Vasa Pavić".

Direktor tog dnevnog lista Draško Đuranović, je istakao da je "Pobjedi" zadovoljstvo što poklanja revolucionarne pjesme u godini tako velikog jubileja.

"Mislim da je najbolja ideja da se mladi ljudi, uz staru "Pobjedu" podsjete onoga zbog čega Crna Gora danas postoji - zbog antifašizma i priče o slobodi. I ako to zaboravimo onda ćemo zaboraviti na Crnu Goru", naveo je Đuranović.

On je podsjetio kako je koncert, u stvari, samo jedna u nizu manifestacija koju ovaj drugi najstariji dnevni list na Balkanu organizuje u tekućoj godini - Nikšićani su, uoči Dana nezavisnosti, na Trgu Slobode imali priliku da čuju ansambl JU "Zahumlje", dok je KIC pop hor nastupao na Cetinju za Dan državnosti.

Osim koncerata, "Pobjeda" je u gradovima u kojima je izdavan ovaj list, Nikšiću i Cetinju poklonila botaničke bašte sa po 75 sadnica.

"Za nekoliko dana ćemo, takođe, Gimnaziji 'Slobodan Škerović' pokloniti 75 sadnica, a svečana akademija će biti 24. oktobra, upravo na dan kada je prvi broj 'Pobjede' izašao u Crnogorskom narodnom pozorištu", poručio je Đuranović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR