8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Italijani zainteresovani za produkciju animiranog filma u Crnoj Gori

Kultura

Comments 0

Italijani zainteresovani za produkciju animiranog filma u Crnoj Gori

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa predstavnicima producentske kuće Viky’s entertainment iz Italije Alidom Valini, Đovanom Kapuano i Davidom Leinardijem, saopšteno je iz tog resora.

Tokom razgovora, više riječi bilo je o potencijalnoj saradnji, pri čemu su sagovornici iz Italije naglasili kako su zainteresovani za produkciju animiranog filma u Crnoj Gori.

''U tom kontekstu, razmatrana je i mogućnost uspostavljanja studija, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako Ministarstvo kulture kroz različite programe pruža podsticaje svima koji su zainteresovani da uspostave inovativne i kreativne sadržaje na području Crne Gore''- navedeno je u saopštenju.

Bogdanović je, kako se dodaje, sagovornicima predstavio zakonodavni okvir koji tretira kinematografsku djelatnost, ističući kako će ta oblast biti u posebnom fokusu Ministarstva kulture tokom narednog perioda.

''Predstavnici Viky’s entertainment-a istakli su kako su već upoznati sa Crnom Gorom i njenim izuzetnim potencijalima koji je svrstavaju među atraktivne filmske destinacije. S tim u vezi, oni su naglasili kako bi u perspektivi moglo doći do saradnje i u pogledu koprodukcije, prevashodno kada su u pitanju dugometražni igrani filmovi''- zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR