23 °

max 24 ° / min 13 °

Utorak

18.05.

24° / 13°

Srijeda

19.05.

22° / 13°

Četvrtak

20.05.

19° / 13°

Petak

21.05.

23° / 11°

Subota

22.05.

23° / 12°

Nedjelja

23.05.

25° / 13°

Ponedjeljak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čovjekova potraga za smislom u izdanju Nove knjige

Kultura

Comments 0

Čovjekova potraga za smislom u izdanju Nove knjige

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U izdanju Nove knjige dugo očekivani bestseler Viktora Frankla "Čovjekova potraga za smislom" koji je u regionu i kod nas takođe poznat pod nazivom "Zašto se niste ubili".

SINOPSIS

Kao toliki njemački i istočnoevropski Jevreji koji su smatrali da su sigurni tokom tridesetih godina dvadesetog vijeka, Frankl je bio poslat u nacističku mrežu koncetracionih istrebljivačkih logora.

Začudo, preživio je – biblijskim rječnikom "glava istrgnuta iz ognja". Ali njegova pripovijest u ovoj knjizi manje govori o njegovim jadima, onome što je propatio i izgubio, nego o izvorima njegove snage da preživi.

Nekoliko puta u ovoj knjizi Frankl sa odobravanjem citira Ničea: "Onaj koji zna zašto živi, može podnijeti gotovo svako kako."

Frankl je održao sebe u životu i održao nadu u životu misleći na svoju ženu i mogućnost da je ponovo vidi, sanjajući u jednom trenutku o predavanjima poslije rata.

Koliko god bilo užasno, njegovo iskustvo iz Aušvica ojačalo je jednu od njegovih ključnih ideja: život nije prevashodno potraga za zadovoljstvom, kao što je Frojd vjerovao, ili potraga za moći, kao što je Alfred Adler podučavao, nego potraga za smislom.

Najveći zadatak svake osobe jeste da pronađe smisao u svom životu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR