9 °

max 14 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Večeras otvaranje Međunarodnog sajma knjiga

Izvor: Fb/Gradska knjižara

Kultura

Comments 0

Večeras otvaranje Međunarodnog sajma knjiga

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

15. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, nakon jednogodišnje pauze, biće održan od večeras do 4. oktobra u garaži tržnog centra "Delta".

Kako se navodi u saopštenju međunarodni sajam knjiga u Podgorici biće prilika da Nacionalna biblioteka Crne Gore "Đurđe Crnojević" predstavi deset novih naslova objavljenih u posljednje dvije godine.

Direktorica Dragica Lompar objašnjava i koliko je bilo publikacija u Crnoj Gori prošle godine.

"Na osnovu naših agencija koje vode evidenciju i koje dodjeljuju međunarodne kodove za knjige i za ostale publikacije, u Crnoj Gori je objavljeno 1.225 monografskih publikacija, odnosno knjiga, to znači 3,4 knjige dnevno se objavi u Crnoj Gori", kazala je Dragica Lompar.

Ovogodišnji sajam organizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Posjetiocima će se predstaviti osnovne i srednje škole. Štand na sajmu imaće i Srednja građevinsko-geodetska škola "Marko Radević".

"Učenici će praviti makete, mozaike, slobodnoručne i tehničke crteže i takođe će dokazati da kaligrafija nije zapostavljena, nije zaboravljena i da je originalnost isto važna koliko i estetika za dizajn, građevinu i koliko su važni putevi, mostovi, željeznice, neboderi, parkovi, mostovi", kazao je Miloš Marović, direktor Srednje građevinsko-geodetske škole "Marko Radević".
Koordinatorka Jelena Krsmanović ističe poruku Sajma piscima, izdavačima i čitaocima da nikad ne zapostave knjigu.

"Ne smijemo zaboraviti da su u najtežim vremenima nastajala najveća književna djela i ne smijemo zaboraviti nikako da u ovakvim vremenima knjiga je više od samog čitanja, knjiga je razgovor sa prijateljem, jedan poseban dijalog, nekad utjeha, nekad i razonoda", poručila je Krsmanović.

Međunarodni sajam knjiga u Podgorici biće održan uskladu sa mjerama za suzbijanje epidemije kovida 19, a ulaz će biti besplatan.

Otvaranje sajma je u 18 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR