8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa A-ha vraća se na scenu: Snimili su singl za pjesmu I am in

Izvor: screenshot/youtube

Kultura

Tag Video
Comments 0

Grupa A-ha vraća se na scenu: Snimili su singl za pjesmu I am in

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Slavni norveški trio A-Ha vratio se na muzičku scenu posle 7 godina pauze. Tvorci velikog hita “Take On Me” objavili su novi singl “I’m In” koji je uvod u njihov idući album “True North” koji će izaći 21. oktobra 2022.

Magne Furuholmen, član benda A-ha, izjavio je da je “I’m In” pesma o potpunoj posvećenosti i pružanju pažnje nekome ko je uznemiren. Prava posvećenost, po Furuholmenu, čin je vjere u drugo ljudsko biće. Govori kako smo svi svjesni da je izrazito teško dati nekome podršku, ali je upravo ona bitna kako bi se dogodilo nešto vredno – prijateljstvo, ljubav, karijera, samousavršavanje ili promjena.

“I’m In” biće dio novog albuma “True North” koji će imati dvanaest pjesama. Iza njih šest stoji Magne Furuholmen, a preostalih šest napisao je Pol Vaktar-Savoj, takođe član benda. Na albumu će se, uz članove benda, čuti i Arctic Philharmonic, norveški orkestar, koji je specijalni gost. Naslov izdanja povezuje se s mjestom na kojem je delo snimano, odnosno, s norveškim gradom Bodo koji se nalazi 90 km iznad arktičkog kruga.

Ime inspirisano prvim arktičkim gradom koji će 2024. postati evropska prijestonica kulture koristiće se i u dokumentarcu. Pol Vaktar-Savoj o dokumentarcu je rekao:

" Prvo smo imali ideju da snimimo jednu “živu” probu benda, onda smo poželjeli da zabilježimo snimanje albuma u studiju, a onda se ideja proširila na to da, osim albuma predstavimo i gradić u kome smo snimali, koji je portret života na Sjeveru, što nas je dovelo do multidimenzionalne priče u čijem srcu je naša povezanost s prirodom koja nas okružuje. Reditelj filma je naš dugogodišnji saradnik Stian Andersen, a spot za “I’m In” definiše i prikazuje duboko upečatljivu i neobjašnjivu oblast pravog Sjevera.

Pogledajte spot.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR