6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najbolji na smotri recitatora u Lovćencu  nagrađeni  putovanjem na Cetinje

Izvor: Pobjeda

Kultura

Comments 1

Najbolji na smotri recitatora u Lovćencu nagrađeni putovanjem na Cetinje

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber


Sedma Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine završena je izborom najboljih u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. 

Kako prenosi Pobjeda, takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu: recitatorka i studentkinja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Jana Krivokapić, voditeljka i studentkinja geoinformatike Isidora Ražnatović i publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović.

Na ovogodišnjoj smotri učestvovalo je 128 učenika iz 11 osnovnih i pet srednjih škola. Pobjednici u kategoriji nižeg uzrasta su Minja Periz, učenica prvog, i Vanja Červenjak, učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Vrbasa, dok je Natalija Kaluđerović iz škole „Vuk Karadžić“ iz Lovćenca najbolja u takmičenju za uzrast od petog do osmog razreda. U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto osvojila je Iva Drašković iz Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa.

Svi učesnici smotre su dobili zahvalnicu i knjigu iz crnogorske književnosti. Nagrada za najuspješnije takmičare i njihove nastavnike je edukativno putovanje na Cetinje koje će biti realizovano u julu ove godine.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dimoklis

Mogu misliti kako se gdja cirovic osjecala