9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tripković uoči premijere: Priča pruža otpor odljuđenju

Kultura

Comments 0

Tripković uoči premijere: Priča pruža otpor odljuđenju

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U velikoj Sali KIC-a Budo Tomović 17.maja premijerno će biti izvedena predstava Mislim da treba da razgovaramo koju je režirao Danilo Marunović, po tekstu Dragane Tripković. Predstava je rađena po motivima mini serije Prizori iz bračnog života Ingmara Bergmana. Adaptaciju i dramaturgiju predstave uradila je Dragana Tripković koja je u izjavi za Antenu M naglasila da vrlo zahtjevan komad je zapravo preispitivanje stavova o ljubavi, mržnji, želji, monogamiji i braku.

“Priča je inspirisana čuvenim Bergmanovim filmom i serijama koja je nastala u koresponndeciji sa ambijentom u kojem živimo, odnosno sa modernom Crnom Gorom. Komad govori o ljudskosti intimi, smislu života. Pruža otpor otuđenju, odnosno odljuđenju, ide u susret potrebi da se ispliva sa tog nekog dna digitalnog bazena u kojem se nalazi savremeno doba gdje je čovjek najmanja jedinica mjere. Ova predstava negdje je zaokret u odnosu na ono što se moglo vidjeti u proteklom periodu kada Gradsko pozorište i ova produkcija u prvom redu veliča glumačku igru, stavlja u prvi plan glumca injegove vještine, tako da na jedan dobar način komunicira sa publikom. I čini se da se ovaj dvomjesječni mukotrpan rad isplatio", kaže ona.

Tripković ističe da su pred podgoričkom publikom glumci u totalnom umijeću svog zanata, kao dokaz da je smisao sam život, umjetnost, djeca, ljubav.

“U ovoj predstavi sve je istinito, sve je pozorišno. Autorski tim koji je radio ovu predstavu saglasan je sa idejom da je poptrebno biti u dosluhu sa životom i neke naše intimističke priče, naša stvarnost koja je u digitalnom dobu izmještena iz tjelesnog, strasti, problema koje ljudi doživljavaju u svojim bračnim odnosima, u odnosima bilo koje druge vrste tako da se nadamo da će priča naići na dobar odjek kod publike.

Glavne uloge povjerene su Mišu Obradoviću i Vanji Jovićević, dok će ostale tumačiti: Emir Ćatović, Ivana Mrvaljević, Ivona Čović-Jaćimović i Pavle Popović.

Nakon premijernog izvođenja, po riječima Tripković, ovaj vrlo zahtjevan komad biće predstavljen publici širom Crne Gore ai regiona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR