26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aplauz i ovacije za “Ja sam ona koja nisam” u Crnogorskom narodnom pozorištu

Kultura

Comments 0

Aplauz i ovacije za “Ja sam ona koja nisam” u Crnogorskom narodnom pozorištu

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnogorskom narodnom pozorištu sinoć je na Velikoj sceni premijerno izvedena predstava “Ja sam ona koja nisam”, po tekstu Mata Matišića, u režiji Vita Taufera. Publika je ovacijama i višeminutnim aplauzom pozdravila ansambl i autorski tim predstave kojom je nacionalni teatar, u smislu novih produkcija, započeo ovu kalendarsku godinu.

“Predstava je puna tema koje nas se tiču i te kako, od korupcije, kriminalizacije društva, društva ovisnosti, tako dalje, sve su to političke teme. Sve govore na jedan direktan način, Matišić govori o tim stvarima, ne na metaforički način, nego na direktan način u kojem se možemo svi prepoznati", kazao je reditelj predstave Vito Taufer nakon premijere.

Glumica Anđela Marunović igra Crnogorsku Lolitu, glavnu žensku rolu prve jednočinke. Ona je istakla da je junakinja koju tumači porasla u jednu otresitu, snalažljivu curu koja sa uživanjem radi stvari koje joj ne pripadaju.

"A zašto ih radi sa uživanjem? Zbog toga što se jako dobro snalazi u današnjici, jako se dobro snalazi u tom muškom svijetu, gdje zapravo ona na kraju vlada” zaključila je Marunović.

"Ova naša mala ekipa, Aleksandar Gavranić, Izudin Bajrović i ja, smo se vezali za tu, da kažem, tu tragičnu dramu, tu tragičnu priču, za razliku od drugih, ali i u toj priči ima puno duhovitih, opasnih humora što znači da je prosto život nemoguć bez te dimenzije", kazala je glumica Varja Đukić.

Glumac Stevan Radusinović je kazao da se prvi put susreo sa ulogom koja je izvan njegove zone komfora i da je za njega bio veliki izazov raditi na liku. “Ja već godinama igram karakterne komične epizodne uloge i volim da tu ni od čega napravim nešto. A ovdje je pisac sve dao, to je toliko slojevit i tačan tekst, ja odavno nisam pročitao nešto bolje. Pitao sam se da li ja mogu da pobijedim svoju zonu komfora ali prepustio sam se partneru i vjerujem da sam uspio”, rekao je Radusinović.

Autorski tim predstave čine: Stefan Bošković, dramatur Lazar Bodroža, scenograf, Lina Leković, kostimografkinja, muziku potpisuje Mate Matišić, koreografkinja je Julija Milačić-Petrović Njegoš, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Uloge tumače: I čin – Anđela Marunović, Stevan Radusinović, Gorana Dragašević, Srđan Grahovac, Žaklina Oštir, Jelena Nenezić, Dejan Đonović, Lazar Dragojević; Predrag Pavićević, Marko Kažić, kao i studentkinje glume FDU Cetinje: Mina Mićović, Andrea Drašković, Radmila Škuletić i Kristina Mrkić. II čin: Ana Vučković, Zoran Vujović, Lazar Dragojević i Davor Dragojević. III čin: Varja Đukić, Izudin Bajrović, Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Anđela Marunović i Srđan Grahovac.

Predstava “Ja sam ona koja nisam” je na repertoaru i večeras, a sve ulaznice su rasprodate. Publika se o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati putem web sajta www.cnp.me i društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR