26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba njemačkih fotografa u Dvorcu Petrovića

Kultura

Comments 0

Izložba njemačkih fotografa u Dvorcu Petrovića

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U četvrtak, 19. aprila sa početkom u 20 sati u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića biće otvorena izložba fotografija njemačkih fotografa Eriha Salomona (Erich Salomon) i Barbare Klem (Barbara Klemm) pod nazivom „Zeitsprung“ (Vremenski skok).

Izložbu u Crnoj Gori organizuju Institut za kulturne veze sa inostranstvom (ifa), Štutgart, Njemačka i Centar savremene umjetnosti Crne Gore u saradnji sa Goethe Institutom iz Beograda, Ambasadom SR Njemačke u Podgorici i Fondacijom Konrad Adenauer.

Izložba „Zeitsprung“ prikazuje fotografije Eriha Salomona i Barbare Klem kao fantastične primjere njemačke žurnalističke fotografije.

Oba autora su kao fotografi tvorci neponovljivih vremenskih dokumenata, stvorivši, kao umjetnici, slike neobičnog intenziteta. Barbara Klem i Erih Salomon su po sopstvenom razumijevanju novinari, a ne umjetnici – to što ih danas doživljavamo kao umjetnike proizilazi iz logike njihovih fotografija.

Kod ovih fotografija nije važna samo njihova informativna vrijednost već i kompleksnost umjetničkog izraza koja nam razotkriva političke, socijalne i psihološke pozadine događaja.

Na otvaranju izložbe će govoriti Danica Bogojević, pomoćnik direktora Centra savremene umjetnosti Crne Gore; Uwe Meerkötter, zamjenik ambasadora SR Njemačke u Podgorici, Frank Baumann, direktor Goethe-instituta u Beogradu i Andreas Rost, kustos Instituta za kulturne veze sa inostranstvom (ifa) iz Štutgarta, Njemačka.

Izložba se može se pogledati u Dvorcu Petrovića do 16. maja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR