23 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba ''Običan malecki san'' Milutina Obradovića u galeriji ULUS

Kultura

Comments 0

Izložba ''Običan malecki san'' Milutina Obradovića u galeriji ULUS

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Izložba slika akademskog slikara Milutina Obradovića “Običan malecki san” biće otvorena 23. maja u 20 sati u Galeriji ULUS u Beogradu.

Milutin Obradović je rođen 08.07.1979. u Bijelom Polju.

“Obradović je prije svega umjetnik uzbudljivog likovnog izraza. Njegova platna u svojoj prirodi nose nešto eruptivno, strasno i esencijalno, jedan eksplozivan karakter, okrenut istinskoj i iskonskoj energiji života.

Specifični nazivi Milutinovih slika, kao što su:“Susret je dječak kao ja“, „Kad svima poklonim po jedno zrno tajne“, „Nadanje je nacrtani vjetar“, „Soba dječakovih želja“ i dr, su još jedan odraz njegove samoprisebnosti i iskreno samoistraživanje onoga što je njegov osnovni pokretač, a to je emocija smještena između prošlog i onog čemu se nada.

Milutinove boje su izuzetno zrele, ozvučene i ozračene. To su boje ličnih- nagonskih stanja njegovog duha, ideje, i umjetničke vještine. Glava konja na Milutinovim platnima je neizbježan i vrlo dominantan motiv.

To nije paradni konj, uhranjen i naglašen u svojoj masivnosti i ljepoti. To je ćutljivi junak ljubavi i ranjivosti. Oči konja, na Milutinovim platnima, su umne i zasoljene patnjom.

To su oči koje nemaju dna. Glava konja je sa druge strane umjetnikova maska. Odraz Milutina muškarca, ali i Milutina dječaka.

Ono što jedno djelo čini umjetničkim, jeste snažan izliv umjetnikovog sopstva, koji je sadržan u njemu.

Djela Milutina Obradovića su „lovci na duše“, jer dodiruju dubine duše i potpuno osvajaju emocije. Milutin Obradović je umjetnik zapaljive strasti, izdržajne mudrosti i mentalne dubine. Zbog toga on na svijet gleda iz ključalog, agregatnog stanja.

Za Milutina Obradovića slikarstvo nije zanimanje, već opsesija, poezija, i najintimnija ispovijest. On ne slika da bi stvarao, već da bi kao čovjek opstao”, rekla je o njegovom radu dr Aleksandra Popović.

Milutin Obradović je diplomirao na F.L.U. na Cetinju, u klasi profesora Smajila Karaila. Živi i stvara u Bijelom Polju i Podgorici.

Nakon izložbe u Beogradu, izložba “Običan malecki san”, biće predstavljena u avgustu na KotorArt festivalu u Kotoru, a u septembru mjesecu u galeriji “Novak” Ljubljani, u organizaciji konzulata Crne Gore u Sloveniji.

Izložbu će otvoriti glumac Zoran Cvijanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR