9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vajs: Crna Gora treba da dobije većinu koja je proevropska

Parlamentarni izbori 2023

Comments 1

Vajs: Crna Gora treba da dobije većinu koja je proevropska

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora treba da dobije većinu koja je proevropska i koja će vrijedno raditi na tome da država postane dio Evropske unije (EU), kazao je europoslanik i član Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, Tomas Vajs.

Vajs je, na konvenciji koalicije “Aleksa i Dritan, Hrabro se broji!” u Podgorici, rekao da je lako voditi dobru politiku kad je sve čisto pod suncem.

“Želim da vam čestitam što ste ovu zemlju uveli u demokratsku tranziciju i multipartijski sistem i to je jedna od vaših najvećih prednosti. Siguran sam da ćete voditi Crnu Goru u budućnost sa uspjehom. I vidjećete da ćete, sa povjerenjem građana u institucije, koje polako povraćate, Crnu Goru ubrzo uvesti u EU”, rekao je Vajs.

On je rekao da sa sigurnošću može da kaže da cijela EU čvrsto stoji uz Crnu Goru kako bi ona dovršila svoj evropski put i niko ne blokira taj proces.

“Učinili ste mnogo u pogledu borbe za vladavinu prava, i počeli da se obračunavate sa mafijom, a za to je potrebna hrabrost”, kazao je Vajs.

Vajs je u obraćanju, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, izrazio želju za pobjedom većine koja je proevropska.

“Čestitam vam na toj hrabrosti, jer to nije lak politički zadatak. Želim vam da pobijedite na ovim izborima i želim da Crna Gora dobije većinu koja je proevropska, koja će imati moć i koja će vrijedno raditi na tome da Crna Gora postane dio EU”, kazao je Vajs.

On je rekao da su sve članice EU konačno shvatile da je Balkan dio Evrope i da treba da bude dio Evrope.

“A Crna Gora će, kao lider u evropskim integracijama, predvoditi njihov ulazak u EU i biće u fokusu u sljedećem pridruživanju EU”, kazao je Vajs.

Potpredsjednik Demokrata i kandidat za poslanika Momo Koprivica, kazao je da je neophodnja izgradnja sistema koji će potisnuti nečasne pobude, a stimulisati sva plemenita i iskrena osjećanja kojima se gradi poredak istine, slobode i pravde.

“Želimo da se u politici sebičnost konačno zamijeni velikodušnošću, da se lopovluk zamijeni poštenjem i da se spletkarenje zamijeni etikom”, dodao je Koprivica.

On je rekao da se hrabrost, koja je kroz istoriju bila prepoznatljiva za crnogorski narod i dalje nastavlja u ovom modernom vremenu.

“Nastavlja se kroz borbu da imamo slobodan poredak, pravedan poredak, poredak koji će svakom građaninu dati jednake šanse i jednaka prava”, kazao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, ti ideali ih obavezuju da sloboda i hrabrost ne budu sebični pojmovi.

“Nijesu to bili niti će ikad biti, zato što se borimo za prava, za slobodu, za prosperitet svakog čovjeka i svih građana Crne Gore”, rekao je Koprivica.

Koprivica je rekao da veliki set zakona, od zakona o dječijim dodacima i besplatnim udžbenicima do Zakona o naknadama za majke troje ili više djece, uživaju sva djeca i sve majke bez obzira za koga glasaju i koja su im politička ubjeđenja.

On je rekao da riječ “hrabro” u sloganu koalicije nije slučajna.

“Nije slučajno, jer kad god je trebalo biti hrabar i na protestima i u institucijama i u obračunu sa mafijom, ovi ljudi su zajedno sa vama bili na svakom tom koraku, bez ustupaka mafiji, bez kompromisa prema tajkunima i bez popustljivosti u odnosu na kriminalne klanove”, poručio je Koprivica.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ne mlati!

Pi,korumpirani k...ni i lažovi!