26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela rekontrukcija Stadiona malih sportova

Izvor: Foto: Antena M/Glavni grad

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Počela rekontrukcija Stadiona malih sportova

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas početak rekonstrukcije Stadiona malih sportova, jednog od najznačanijih objekata u glavnom gradu.

Kako je naveo Vukovič, rekonstrukcija Stadiona - jednog od simbola Podgorice, i najprepoznatljivijeg sastajališta mladih iz cijele Crne Gore biće završena do kraja aprila, odnosno početka maja, sa novom podlogom od vještačke trave na fudbalskom i još jednom terenu za košarku i druge sportove

Biće rekonstruisano 2000 mjesta, stadion će imati namoderniju rasvjetu semafore, audio sistem.

Gradonačenik je naglasio i značajnu podršku Fudbalskog saveza Crne Gore, uz posebnu zahvalnost predsjedniku Dejanu Savićeviću.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije  samog objekta je 490.000 eura, plus 50.000 eura donacije Fudbalskog saveza Crne Gore i 20.000 eura koje će biti utrošene  za holtikulturu.

Ako se tome doda i projekat rekomstrukcije ulice koja vodi od Hotela Zija do gornje kapije stadiona, ova investicija koštaće Glavni grad preko 700.000 eura, istakao je gradonačelnik Ivan Vuković. 

On je dodao da je Glavni grad je veoma posvećen unapređenju sportske infrastrukture.

“Znamo kako danas izgleda kompleks SC Morača i tu se nećemo zaustaviti.

''Radićemo i ovakve projekte, ali i na projektima koje Podgorica dugo čeka poput atletskog stadiona, teniske akademije, a nadam se i multifunkcionalne dvorane za borilačke sportove, ali i kako bi se stvorili još bolji uslolvi za rekretaivo bavljenje sportom.

Dakle, imaćemo do kraja ove godine sigurno desetak novih sportskih poligna, uređene trim staze, tako da kreiramo jako dobar ambijent koji bi trebalo da motoviše ljude da se okrenu zdravim stilovima života, a u tom smislu sve priče u Podgorici počinju i završavaju sa Stadionom malih sportova”, zaključio je Vuković.

Direktor Sportskih objekata Vojkan Marković je izrazio veliko zadovoljstvo početkom radova na rekonstrukciji Stadiona malih sportova.

''Ovaj sportski sadržaj će na najkvalitetniji način pružiti vrhunske uslove svima onima koji žele da se bave sportskim aktivnostima na ovom prostoru, a veliki broj naših građana imaće i priliku da se rekreativno bave sportom i da ubuduće koriste sve sadržaje koji budu ovdje“ istakao je Marković i dodao da će se Sportski objekti truditi da ovaj objekat u narednom periodu bude prava akademija sporta i mjesto okupljanja svih sportista iz Podgorice.

Rekonstrukcija Stadiona malih sportova obuhvatiće radove građevinsko-zanatske, instalacije vodovoda i kanalizacije, jake i slabe struje i mašinske-termotehničke instalacije. Glavnim projektom planirana je rekonstrukcija sportskih terena sa tribinama: igrališta za mali fudbal i igrališta za košarku, kao i za održavanje kulturnih manifestacija.

Takođe, ugovorena je rekonstrukcija pomoćnog objekta u funkciji sporta u kome su smještene dvije svlačionice za sportiste sa tuševima i sanitarijama, službena prostorija (kancelarija) za organizatora događaja, sa sanitarijama i kafe bar otvorenog tipa sa baštom, kao i uređenje terena sa planiranjem partera. Predviđeno je farbanje betonskih tribina i postavljanje sjedišta.

Projektom elektro-instalacija predviđena je rekonstrukcija instalacija objekta, izgradnja instalacija za potrebe reflektorskog osvjetljenja stadiona sa ugradnjom projektovanih stubova i reflektorske rasvjete za potrebe korišćenja objekta.

Takođe, predviđena je ugradnja Strukturno kablovskog sistema, IP video nadzora, protivprovalnog i protivpožarnog sistema, kao i sistema ozvučenja i UPS.

Rok za realizaciju ugovora je 90 dana od uvođenja izvođača radova u posao. Izvođač radova je preduzeće “Grand Design” d.o.o. iz Podgorice, a investitor Glavni grad Podgorica, odnosno Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR