10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Broj korisnika gradskog prevoza i taksi usluga prepolovljen

Izvor: Screenshot

Podgorica

Comments 0

Broj korisnika gradskog prevoza i taksi usluga prepolovljen

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Novim setom mjera, koje je sinoć usvojio Nacionalni koordinacioni tim, gradske linije i taksi usluge nijesu zabranjene, ali su pooštrene mjere korišnjenja tih usluga.

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović kazao je za Antenu M da prate situaciju na terenu.

„Obavijestili smo članove strukovnog sindikata o obaveznom nošenju rukavica. Što se dezinfekcije tiče, ta upustva primijenjujemo već nekoliko dana. Pratimo situaciju i obaviještavamo kolege o tome, koliko se to poštuje ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali povratne informacije koje imam mi ukazuju na to da se mjere poštuju“, kazao je Pavlović.

Upitan da li preduzimaju neke sankcije ukoliko se desi da se vozači ne pridržavaju propisanih mjera, Pavlović je objasnio da su oni sprega između Koordinacionog tijela koje donosi odluke i radnika koji rade, te da nijesu u situaciji da kontrolišu kolege da li se pridržavaju pravila.

„Nadam se da su toliko svjesni da treba da se pridržavaju, a mi činimo sve što je u našoj moći da ih obavještavamo o svemu“, naveo je Pavlović.

Direktor “Gradskog saobraćaja” Haris Alivodić kazao nam je da se u javnom gradskom prevozu pridržavaju propisanih mjera.

“Naređeno je da se nose maske i rukavice u skladu sa zakonom. Vozačima smo dali sredstva za dezinfekciju za dnevnu upotrebu. Uveče se vrši se dezinfekcija i pranje autobusa”, kazao je Alivodić.

Alivodić i Pavlović su naglasili da je upola smanjen broj korisnika gradskog prevoza i taksi usluga.

Podsjetimo, prethodno je direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić apelovao je na taksi udruženja i njihove vozače da nose zaštitne maske i rukavice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR