26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Politika

Comments 0

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

Tom prilikom, Darmanović je istakao da otvaranje Konzulata u Trstu, u godini kada Crna Gora i Italija obilježavaju 140 godina diplomatskih odnosa, predstavlja važan korak u pravcu širenja diplomatske mreže i potvrdu opredjeljenosti da kontinuirano razvijamo sveukupnu međudržavnu saradnju. Izrazio je uvjerenje da će aktivnosti počasnog konzula Bihlera doprinijeti daljem jačanju bilateralnih veza i promociji privrednih, turističkih, naučnih i kulturnih potencijala naše države.

 Šef crnogorske diplomatije je podsjetio da Crna Gora i Italija imaju veoma dobre političke odnose i sadržajnu saradnju, naročito u domenu ekonomije, turizma i energetike, što i potvrđuje sve snažnije prisustvo italijanske privrede na crnogorskom tržištu.

,,Naša diplomatija značajno doprinosi diversifikaciji crnogorske ekonomije i visokim stopama rasta kroz posvećen i sveobuhvatan rad na povezivanju poslovnih zajednica i privlačenju stranih direktnih investicija”, zaključio je Darmanović.

''Počasni konzul Bihler je istakao da se saradnja između dvije države može dodatno unaprijediti, te da je potrebno pravovremeno i ciljano informisati italijansku javnost o karakteristikama crnogorskog društva i tržišta.  Upoznao je sa planovima organizovanja prezentacije o Crnoj Gori u Trstu, naglasivši da postoji prostor za produbljivanje veza, naročito u drvnoj, prehrambenoj i tekstilnoj industriji''- navedeno je u saopštenju.

Svečanosti su prisustvovali i prefekt Trsta Valerio Valenti, gradonačelnik Trsta Roberto Dipiaca i generalni sekretar Centralno-evropske inicijative (CEI) Roberto Antonione, te članovi konzularnog kora, poslenici javnog i kulturnog života Trsta i regije Friuli Venecija Đulija, kao i članovi crnogorske zajednice.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR