11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate kotorskom DPS-u: Odluke vam na Upravnom sudu padaju kao kruške

Politika

Comments 3

Demokrate kotorskom DPS-u: Odluke vam na Upravnom sudu padaju kao kruške

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Prepucavanje Demokrata sa kotorskim DPS-om se nastavlja. 

U reagovanju na jučerašnje saopštenje DPS-a iz DCG poručuju: 

"Očigledno je, iz saopštenja kotorskog DPS-a, da se ruka na pajser svikla, pa se teško snalazi sa olovkom i papirom. U DPS-u bi, s tim u vezi, trebalo da porazmisle o promjeni vizuelnog identiteta, i da, umjesto pera s desne strane akronima na logou stave – pajser. Svi su se već uvjerili da im bolje „leži“. Ako ćemo pravo, to im i pripada kao utemeljivačima pajser-demokratije, kao novog pravca, do juče nepoznatog savremenom svijetu. Sem toga, i Vlada, na čijem je čelu njihova partija, legitimisala je taj vid nezakonitog i necivilizovanog ponašanja, kao načina uspostavljanja vlasti.

Pošto im je princip „zavadi, pa vladaj“ u Kotoru poražen, oni su, urbi et orbi, proglasili „ubij et obij“ kao novi model osvajanja vlasti. Ubij demokratiju, obij institucije. Tako se, osim izborima i imenovanjima, u Crnoj Gori, na funkciju dolazi elegantnije – obijanjem pajserom. Kao u vicu. Kako se Mujo obogatio? Otvaranjem banke. A kako je otvorio banku? Pajserom. Da sve bude još bizarnije, u taj „posao“ ušao je neko ko sebi tepa kvalifikacijama kao što su „nova većina“, „nova vlast“ i slično.

Na način, na koji su Pajsera Aprcovića proglasili za predsjednika Opštine Kotor, mogu se (čemu lažna skromnost?) zaletjeti i na Bijelu kuću i objaviti da predsjednik SAD-a više nije Donald Tramp, već je to Duško Marković. Jasno je, jednak bi legitimitet imali i za takvo nešto", saopšteno je iz DCG. 

Kako dalje navode u saopštenju, "svima je jasno da njima ni legitimitet, ni institucije ništa ne znače". 

"Da znače, valjda bi uvažili presudu Upravnog suda, koja ih označava kao udruženje provalnika. To je jedini status koji mogu imati s uličnom licencom koju posjeduju. Da vlast ne nastoje da legitimišu znanjem, nego isključivo golom silom, vidi se i po tome što im odluke, usljed pravničkog neznanja, na Upravnom sudu padaju kao kruške.

Zakon, brojke i činjenice su na strani većinskog Kotora, Demokrata i Vladimira Jokića. No, uzalud je njima objašnjavati većinsku volja građana, kad je oni poništavaju korupcijom i silom, pa tek nakon toga prebrojavaju. Ako nemaju dovoljno – otmu, pa broje. To je metodologija koja se ne uči u školi, već na ulici. Ali, zapamtite neće vam pomoći ni pokvarenjaštvo, ni siledžijstvo, ni korupcija, ni neznanje, ni vrijeđanje političkih protivnika, jer je jasno da je podrška građana DPS-u sve manja, a da je njihova nervoza sve veća.

Nećemo dozvoliti DPS-u da u Kotoru rade šta hoće, spriječićemo ih da uvode siledžijstvo kao metod političke borbe i obećavamo im da će na sledećim izborima DPS doživjeti totalni fijasko kad god ti izbori bili organizovani, a kako i ne bi kad ih je Upravni sud proglasio neznalicama, a označio udruženjem provalnika", saopšteno je iz Demokrata. 

       

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Edi89

Kako ce jokic j becic preboljeti cinjenicu da nema srpske boke

Vojnik777

Demokrate sve vise lice na DF

Liberal

Vi stavite fudbalsku loptu,za bolje nijeste