26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predśednik Skupštine primio u oproštajnu pośetu ambasadorku Litvanije

Politika

Comments 0

Predśednik Skupštine primio u oproštajnu pośetu ambasadorku Litvanije

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je ambasadorku Litvanije Rasu Kairiene povodom okončanja njene diplomatske misije u Crnoj Gori.

Kako navode iz njegovog kabineta, Brajović se zahvalio ambasadorki Kairiene što je Crna Gora tokom njenog mandata imala veliku podršku Litvanije u ostvarivanju strateških vanjskopolitičkih prioriteta, punopravnog članstva u NATO i napretka u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Izrazio je očekivanje da će predstojeća pośeta predśednika Parlamenta Litvanije Crnoj Gori dodatno osnažiti parlamentarnu saradnju.

Ambasadorka Kairiene istakla je da je prepoznavanje velikog napretka Crne Gore od strane litvanske Vlade, glavni razlog snažnog zalaganja njene države da se evropski put Crne Gore nastavi istom tempom.

Na sastanku je naglašeno da su odlični politički odnosi Crne Gore i Litvanije dobra osnova za jačanje ekonomske saradnje.

"A posebno važnim ocijenjeno je i intenziviranje investicija u Crnu Goru i razvoj trgovinske saradnje, za šta postoji veliko interesovanje privrednika iz Litvanije", zaključili su ono.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR