Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ivanišević predao akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka, upućen poziv Đukanoviću

| Postavio/la: Milena Aprcović

Ivanišević predao akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka, upućen poziv Đukanoviću

Ambasador Ivan Ivanišević predao je danas akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora u Knjaževini Monako.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, u dužem i otvorenom razgovoru sa princom Albertom konstatovan je dinamičan i kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa između Knjaževine Monako i Crne Gore, koji je potvrđen i u brojnim multilateralnim organizacijama, ali i kroz redovnu razmjenu posjeta na najvišem nivou.

"Ambasador Ivanišević je zahvalio na stalnoj podršci koju Knjaževina pruža Crnoj Gori, posebno izdvajajući projekte u oblasti održivog razvoja finansirane od prinčeve fondacije. Informisao je o napretku ostvarenom u kontekstu EU integracija, uz prezentaciju potencijala za saradnju na bilateralnom planu.

Istaknuta je važnost saradnje malih država, uz podsjećanje na Igre malih zemalja koje su održane tokom ljeta 2019. godine u Budvi, te naglašeno da će odnosi u ovom okviru biti dalje pospješeni i kroz Konferenciju predsjednika parlamenata malih država koja će biti organizovana u maju 2020. u Crnoj Gori.

U svjetlu bogate saradnje koju ostvaruju dvije države, princ Albert II je uputio poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti Knjaževinu Monako", navode iz MVP-a. 

Ostavi komentar

0/300