16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo: Osuđujemo novi vandalizam na Tabiji, građani da ne nasijedaju na provokacije

Politika

Comments 4

Ministarstvo: Osuđujemo novi vandalizam na Tabiji, građani da ne nasijedaju na provokacije

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarstvo kulture osudilo je nastavak destrukcije kulturnih dobara u Crnoj Gori, s obzirom na to da se u relativno kratkom periodu drugi put na meti vandala našla Tabija kod Sutomora.

 Zbog čega je tvrđava Tabija prepoznata kao lokacija za vandalizam?

''Baš kao i prvog puta, kada je na Tabiji osvanulo obilježje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rukopis je opet jasan i isti - pri čemu se autori nijesu potrudili ni da promijene lokaciju. Za razliku od ranijih manifestacija „bratoljublja“ - poput spaljivanja i cijepanja zastave Crne Gore - ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dijela stanovništva naše države. Da li ugroženih ima i da li su bilo čija prava narušena, najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva mjeseca''- naveli su iz MK.

Iz tog razloga, na građane apeluju da ne nasijedaju na provokacije.

''Servirane sa iste adrese odakle i one o navodnom razbijanju protesta od strane vojske, zatvorenika i navijačkih grupa. Stručne službe i ovog će puta u najkraćem roku reagovati i ukloniti oštećenja na Tabiji''- zaključili su u saopštenju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Ovo nece moci da prodje ni kod na su Crnoj Gori a da ne pricam o EU. Pa dje god su se popovi umjesali u demokratiju tu su popovi nestali, jednostavno shvatite da ne mozet protiv drzave, dzaba vam i Srbija i Rusija i stotine tajnih agenata. Vracanje na mjesto zlocina isti rukopis, smjesni ste.

No pasaran

Inspirator za ovo je Dragan Soc. U jednoj TV emisiji, sa vidljivom mrznjom u ocima, predstavljajuci sebe kao najboljeg pravnika - a da ni jedan pravni argument nije ni pomenuo - obrusio se na Crnogorce kako ispisuju ovakve mucne parole, minimizirajuci problem paljenja drzavnih zastava!

RADA JOK

Nisu se ni potrudili boju da promijene. Mogli su iskoristiti ono malo plave i bijele farbe što je ostalo, čisto da se ne baca.