8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanički klub DPS: Lažne vijesti u saopštenju SDP

Politika

Comments 1

Poslanički klub DPS: Lažne vijesti u saopštenju SDP

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

''Demagogija i politikanstvo SDP-a je,  u pokušaju bijega sa političke margine postao sastavni dio njihovog javnog nastupa. Navodna zabrinutost za status penzionera, onda kad znaju da je Vlada dogovorila sa socijalnim partnerima kako da na najbolji način zaštiti prava najstarije kategorije crnogorskih građana, nastavak je takve prakse'', navodi se u reagovanju DPS-a na današnje saopštenje SDP-a.

Kako dodaju, razumiju potrebu SDP da sakupe sitne političke poene, gdje god mogu.

''Međutim zabrinjava što su prešli granicu elementarne korektnosti. Nakon sjednice Odbora, na kojoj su se poslanici većine  pozitivno izjasnili u odnosu na inicijativu da se sasluša ministar Purišić, SDP je izdao saopštenje da je vladajuća većina odbila inicijativu?!

Lažne vijesti u političkom saopštavanju su novina u praksi SDP-a, ali je to očigledno neophodan alat u pokušaju dalje manipulacije građana Crne Gore. Naime, SDP je odbila da se objedine dvije inicijative na temu novog zakona o PIO (inicijativa vladajuće koalicije i inicijativa SDP-a), i time pokazala da je partija koja ne mari za položaj penzionera, već samo za sopstveni politički profit'', navode iz DPS-a.

Kako dodaju, u tom slučaju, većina u Odboru je odbila inicijativu SDP-a, a prihvatila inicijativu za saslušanje ministra, na temu novog zakona o PIO koju su uputili Odboru poslanici vladajuće koalicije.

''Naravno, svima je jasna iskrenost raznih inicijativa SDP-a.  Osamnaest godina u koalicionoj vlasti nijesu se sjetili penzionera i njihovih penzija da bi se u opoziciji odjednom prosvijetlili i počeli svakodnevno da zapljuskuju javnost demagoškim floskulama i navodnom brigom za građane''-zaključili su u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boys

Eh, pazi da se ne opravdate. Cinjenica je da bezmalo dvije godine opstruirate Zakon koji ste dogovorili na Socijalnom Savjetu i za koga je glasala 1/3 predstavnika Vlade i da je njegova primjena trebala da počne u toku prosle godine a najkasnije od nove 2020. Nije vam pravo sto ste pritisnuti da pos