12 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković na sastanku ministara odbrane Sjevernoatlantskog savjeta

Politika

Comments 0

Bošković na sastanku ministara odbrane Sjevernoatlantskog savjeta

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković učestvuje na sastanku ministara odbrane Sjeveroatlanstkog savjeta koji se, putem video konferencije, održava danas i sjutra. 

Tokom prvog dana sastanka, fokus razgovora bio je usmjeren na analizu bezbjednosne situacije na međunarodnom planu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

"Polazeći od činjenice da je NATO posvećen neprestanom prilagođavanju aktuelnim dešavanjima na globalnom nivou, ministri odbrane su konstatovali da je potrebno nastaviti sa aktivnim radom na razvijanju sposobnosti za pružanje adekvatnog i pravovremenog odgovora na potencijalne izazove iz svih starteških pravaca.

Bilo je riječi o daljim koracima u cilju unapređenja odvraćanja i odbrane Alijanse i zaključeno je da će očuvanje mira, stabilnosti i bezbjednosti u cijelom evroatlantskom području ostati prioritet i u narednom periodu", navodi se u saopštenju. 

Ministar Bošković istakao je da Alijansa predstavlja temelj jake kolektivne odbrane i da, shodno tome, nastavlja efikasno ispunjavanje ključnih zadataka, istovremeno se prilagođavajući promjenama koje sobom nosi novi bezbjednosni kontekst.

"Osvrnuvši se na uticaj COVID-19 krize na funkcionisanje Alijanse, ministar je naveo da je NATO još jednom demonstrirao sposobnost da nesmetano i odgovorno sprovodi aktivnosti u cilju očuvanja međunarodne bezbjednosti, bez obzira na novonastale izazove", navode iz MO. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR