9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP Andrijevica: Pobjeda sadašnje opozicije zagarantovana

Politika

Comments 0

SNP Andrijevica: Pobjeda sadašnje opozicije zagarantovana

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Brojni su primjeri koji ukazuju da se andrijevički DPS, zbog unutarpartijskih nesuglasica nalazi u potpunom rasulu, saopšteno je iz koalicije Za budućnost Andrijevice SNP – NSD.

"Prije svega čelni ljudi su se zavadili oko raspodjele novca, kojeg su prigrabili od osiromašenog naroda, kao što su to svojevremeno uradili Milo Đukanović i Svetozar Marović.

Pouzdano se zna da su u DPS- u nedavno „sijevale pesnice“, jer su pojedini članovi negodovali što je prva familija u Andrijevici za sebe prigrabila ogromno bogatstvo, a ostali aktivisti mnogo manje. O tome govori i odbornička lista ove partije na kojoj se nijesu našla neka zvična stranačka imena samo zato što je određena grupa ukazivala da će DPS izgubiti na izborima zbog bogaćenja pojedinaca. Ta grupa je bila nezadovoljna, jer je ostala kratkih rukava prilikom dijeljenja apanaže zaslužnim pojedincima uoči predstojećih izbora. Protestovali su i zbog toga što se na poslaničkoj listi DPS-a nije našao niko sa prostora Andrijevice, navodeći da ih je centrala izdala zbog saznanja da je određeni dio partijskog novca završio u džepove pojedinaca. Posebna panika je nastala kad je procurela vijest da postoji dokumentacija koja ukazuje koliko se ko ugradio prilikom distribucije pomoći biračkom tijelu", navode u saopštenju.

Kako dodaju, dok se čelnici andrijevičkog DPS-a „krve“ oko novca, dotle im se članstvo nemilice osipa i jasno im stavlja do znanja da će kazniti to što su izigrali njihovo povjerenje.

"Njihovi članovi svakodnevno dolaze u naše prostorije, ističući da im ruka nikada više neće zaokružiti one koji su ih varali 30 godina.

Posebno ogorčenje kod donedavnih pristalica DPS-a unio je Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Uvidjeli su da je aktuelna vlast kidisala da otme naše svetinje i uruši tradicionalne vrijednosti o čemu govore i dešavanja vezana za crkvenu imovinu na Knjaževcu. Zato su u velikom broju otkazali povjerenje DPS-u navodeći da im je mnogo svetija riječ naših vladika i zov Boga od riječi lokalnih šefova i tajkuna koji ih tretiraju kao građane drugog reda. Poručuju da ne žele da anatema padne na njihove porodice i da ih amanet pradjedovski obavezuje da ovoga puta kažu NE onima koji su spremni da obraz i naše svetinje stave na prodaju.

Sve ovo ukazuje da DPS odbrojava poslednje dane i da su građani konačno smogli snage da odole pritiscima i ucjenama partijskih poglavica od kojih narod posljenjih dana bježi kao „đavo od krsta“. Zato je pobjeda sadašnje opozicije u Andrijevici zagarantovana, jer je narod shvatio da stub srama čeka sve one koji se izdajom hvale", zaključili su u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR