8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pasareli sa Đukanovićem: Važno ukazati na određena upozorenja u kontekstu buduće politike i evropskog puta CG

Politika

Tag Video
Comments 1

Pasareli sa Đukanovićem: Važno ukazati na određena upozorenja u kontekstu buduće politike i evropskog puta CG

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je šefa posmatračke misije Evropske mreže organizacije za monitoring izbora (ENEMO) u Crnoj Gori Đanluku Pasarelija, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

"Predsjednik Đukanović je uz zadovoljstvo susretom sa Pasarelijem iskazao zahvalnost Evropskoj mreži (ENEMO) za doprinos demokratskom izbornom procesu u Crnoj Gori. On je naglasio da je prisustvo te Mreže u uslovima pandemije i ograničenog učešća ODIHR-a, bilo izuzetno važno za demokratski karakter izbornog procesa u Crnoj Gori. Na kraju tog procesa, svi imaju razloga za zadovoljstvo, jer je, kako je kazao, Crna Gora pokazala da ima demokratski kapacitet, uprkos najavama mogućih komplikacija, i solidan demokratski temelj koji je u stanju da odgovori potrebi tranzicije vlasti", piše u saopštenju.

To je, kako je istakao Đukanović, dobra potvrda "da proteklih 30 godina nijesmo izgubili i da bez obzira na kritičke opservacije i predrasude prema Balkanu sa određenih adresa, na ovim prostorima ipak imamo značajan broj praksi koje potvrđuju kapacitet za evropski standard i članstvo u EU i da demokratija i kultura u kontinuitetu rastu u Crnoj Gori".

On je poručio da će Crna Gora, nakon pažljivo pročitanog Izvještaja ENEMO, kao i do sada, raditi na otklanjanju slabosti i unapređenju izbornog sistema.

"Šef posmatračke misije Đanluka Pasareli, je uz zahvalnost za prijem kazao da mu je čast i zadovoljstvo da se sastane sa Predsjednikom i lično mu prenese utiske i iskustva tokom trajanja Misije. Pasareli ističe da je svjedočio istorijskom trenutku, ne zbog rezultata izbora, već zbog odnosa i odluke predsjednika Đukanovića, na koje, kako je kazao, može biti ponosan jer predstavljaju korak unaprijed ka demokratskom zrijevanju. Pasareli je uz najavu da će sva zapažanja o izbornim i postizbornim istupanjima učesnika procesa prezentovati u konačnom Izvještaju, ocijenio da je ovo prekretnica za Crnu Goru i da je važno ukazati na određena upozorenja u kontekstu buduće politike i evropskog puta Crne Gore", piše u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Svaka čast , predsjednice, blavori, nikada neće imati svjetsku reputaciju kao Vi! E VIVA MONTENEGRO!