14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komitski pokret: MO na Sinjajevini nije imalo šansu, nastave li državni organi ovako, ni CG je neće imati

Politika

Comments 6

Komitski pokret: MO na Sinjajevini nije imalo šansu, nastave li državni organi ovako, ni CG je neće imati

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Patriotsko komitski savez Crne Gore šokiran je, kako su naveli, manipulacijom koja je upravo okončana na Sinjavini.

"Plan onih koji, u stvari, stoje iza ovih 50-tak ljudi, od kojih su većina „profesionalni protestanti“, je bio samo pokušaj omalovažavanja Vojske Crne Gore. Da ta namjeravana „sramota“ bude potpuna, potrudili su se i medijskim eksponiranjem izvjesne Mileve, iz Sinjavine, koja je trebalo, valjda, da bude najbolji autoritet u odgovoru na pitanje zašto ne trebaju biti tamo održane vojne vježbe. Koje se pripremaju sedam godina", naveli su u saopštenju.

Kako dodaju iz KP, i pripremljeni dio priče tobožnjih aktivista je nevjerovatan.

"Kažu Vojska će da koristi 10800 ha površine, što je, po njima, trećina planine. Naravno za ponavljače iz matematike, jer je površina pašnjaka na ovoj planini 120 000 ha, a tu se, uz prisustvo Jugoslovenske narodne armije, koja je, baš tu, imala poligon, moglo napasati 200 000 grla sitne stoke. Tolika je Sinjavina! Oslobodioci Sinjavine, iako budže cifru, tvrde da će oko 3500 sitne stoke krepati od gladi, ako Vojska ispali oko 600 kg eksploziva. Pošto se, za probijanje samo 50 m puta, koristi bar 700 kg eksploziva, da li to znači da će nam blokirati puteve? Pa da svi, sa po dvije ovce, nagrnemo u Sinjavinu?  Istina, nijesu izračunali koliko je trebalo eksploziva da Vojska probije pristupne puteve do „lica mjesta“, jer su im oni dobro došli za lične aktivnosti po šumama, kada uopšte ne brinu o planini, već o svom buđelaru", naveli su u saopštenju iz KP.

Kako dodaju, još 2. avgusta je na Ilindanskom saboru, od mitropolita SPC Amfilohija, najavljen redoslijed poteza.

"Tada je isti rekao da se „na Sinjavini ne smije uspostaviti vojni poligon“, dok je predsjednik udruženja „Bjelopavlićka Sinjavina“ marta 2019. javno zahvaljivao mitropolitu kako je stočarima dao 3000 eura pomoći. Populizam Dritana Abazovića tipa „rečeno-učinjeno“ naprosto ne pije vodu jer neko drugi tu vodu muti, na štetu crnogorskih institucija i države Crne Gore. Ministarstvo odbrane, stavljeno pred nemoguću misiju reagovanja pred civilima, realno, i nije imalo šansu. Samo se bojimo da, nastave li državni organi Crne Gore ovako da „rješavaju“ probleme, neće ni država imati šansu", zaključili su.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Hunter6

Evo su eko-teroristi koji rade za intrese drugih drzava pod paravanom "brige za Sinjajevinu". U normalnoj drzavi ovo bi bilo proglaseno (pravilno!) "national security" i tu bi bio kraj njihovom GICANJU! Jedino sto bi ovi EKO TERORISTI mogli da rade je da MIRNO protestuju izvan vojnog poligona.

VUKOMITA

PRECI NAM SE PREVRCU U GROBU,DA SACICA DRISTANOVIH EKOLOGA BLOKIRAJU SLAVNU CRNOGORSKU VOJSKU,MINISTARSTVO ODBRANE SE POVLACI KUKAVICKI ISTO KAO I BIVSA VLAST PRED LITIJASIMA I LAZNIM VJERNICIMA.. SA VJEROM U BOGA CRNOGORAC DO GROBA !!!!!

Tek tako

Ovakve stvari se ne mogu dešavati u zemljama koje su uređene . Naravno ne postoji zemlja koju vode politicke elite koje su odane drugoj zemlji. Ali balkan je podrucije de je sve moguce.