17 °

max 18 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasada Srbije odustala od polaganja vijenca

Politika

Comments 10

Ambasada Srbije odustala od polaganja vijenca

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasada Srbije odgodila je polaganje vijenca na Spomen ploču na ulazu u Stari grad. Republika Srbija i njena Ambasada, kako navode, tvrdnje Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore da je polaganje vijenca grubo miješanje u unutrašnje stvari suverene države i istorijski falsifikat, odbacuju kao zlonamjerne i netačne.

Kako se navodi u saopštenju, Ambasada je shodno dosadašnjoj praksi i ustaljenoj tradiciji planirala da obilježi 11.novembar, Dan primirja u Velikom ratu, na način kako je to i do sada činila - polaganjem vijenca na Spomen ploču na ulazu u Stari grad Budvu.

“Dakle, na ploči koja simbolizuje pobjedu, oslobođenje kao univerzalnu vrijednost, sve bitke i veliko stradanje za slobodu”, navodi se u saopštenju.

Ambasada je o planiranim aktivnostima shodno diplomatskoj praksi, uredno obavijestila Ministarsvo vanjskih poslova Crne Gore.

“Ministarsvo je tim povodom sinoć pozvalo ambasadora na razgovor i  saopštilo stav da tu aktivnost smatraju kao grubo miješanje u unutrašnje stvari suverene države, istorijski falsifikat, i da shodno, tome tu aktivnost kao zemlja domaćin ne odobravaju i ocjenjuju je neprihvatljivom”, navodi se u saopštenju.

Oni su nakon toga odustali od polaganja vijenca.

“Pošto je danas Dan primirja i Pobjede u Velikom ratu, smatramo da to treba da bude i dan mira i pomirenja i među braćom i među narodima i zato ostajući čvrsto privržene građenju najboljih bratskih i prijateljskih odnosa Srbije i Crne Gore, ne želeći ničim  da to dovodimo u pitanje odlažemo planiranu aktivnost polaganja vijenca”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno izražavaju nadu i želju da će se u skoroj budućnosti steći uslovi da se to obavi na adekvatan i prihvatljiv način, “kao što se to inače obilježava u cijelom slobodarskom i civilizovanom svijetu” .

Podsjetimo danas su se ispred zidina Starog grada okupili građani koji su iskazali ptotest zbog namjere srpskog ambasadora, zapalivši svijeće u obliku krsta na poklopcu kanalizacije, jer je kažu, lažima tamo i mjesto.

Oni su od osam jutros bili tamo, sa crnogorskim zastavama, i uz crnogorske pjesme.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Rob Roy

Uvesti "Lovćenske Straže"! - Da bdiju nad Crnom Gorom!

CG1

U Crnogorskom jeziku nema tako pogrdne riječi kojom bi se mogli nazvati ovi fašisti. To je čisti fašizam što pokušava ovo izdajnika božovića da uradi. Slavi okupatore srpske, gad, piiiiii

Nikola

"Svaka čast" Osvijetlili ste obraz zastavi kapi i ponosu crnogorskom.