5 °

max 12 ° / min 4 °

Ponedjeljak

08.03.

12° / 4°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

12° / 3°

Četvrtak

11.03.

14° / 0°

Petak

12.03.

15° / 4°

Subota

13.03.

16° / 7°

Nedjelja

14.03.

17° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlahović: Služim Crnoj Gori, možete poslati četničke divizije, proći će kao na Neretvi

Politika

Comments 13

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Vlahović: Služim Crnoj Gori, možete poslati četničke divizije, proći će kao na Neretvi

Ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici u Vatikanu Miodrag Vlahović za Dnevnik TVCG kaže da je nemoguće da postoji i ambasador i otpravnik poslova te da će on obavljati tu funkciju sve dok predsjednik države ne potpiše ukaz.

Sve drugo, kaže Vlahović, smatraće pritiskom i hajkom na njega. Ističe da, iako je Ambasada u Vatikanu Ministarstvu poslala gotovo 70 depeša, odgovora, kako kaže, nije bilo.

"Ja sam prije neki dan, povodom ove situacije, uputio jednu poruku za koju se nadam da će Crna Gora shvatiti: ja imam obavezu prema Miodragu Vlahoviću koji je bio ministar vanjskih poslova u ono vrijeme kada smo obnovili našu državnu nezavisnost i, najvažnije, imam obavezu prema državi Crnoj Gori. I ako neko od mene očekuje da povodom obaveze prema našoj domovini Crnoj Gori odstupim ili ustuknem - grdno se vara", kaže on.

Vlahović je imao i pitanje za Ministarstvo vanjskih poslova:

"Zašto ne objave izvještaj o stanju u našoj ambasadi koji je napravljen vrlo korektno, profesionalno i ažurno prije dvije sedmice? Zašto je stavljena oznaka interno na to? Jer je taj izvještaj govorio o našem stanju u ambasadi u superlativu.

I, drugo, zašto ne obavijeste javnost da ambasador Vlahović nije nikakve brave ni lomio ni mijenjao već radio nešto što već mjesecima najavljuje matičnom ministarstvu povodom situacije jednog gospodina sa kojim smo imali zadovoljstvo ili nedostatak zadovoljstva da radimo u posljednje tri i po godine", navodi on.

Pored pitanja, Vlahović je za Ministarstvo imao i poruku:

"Možete na mene da šaljete divizije, četničke divizije - ako volite. Međutim, odalji Bože i ne bilo primijenjeno, i ako ih pošaljete, proći će kao one četničke divizije u bici na Neretvi. Nadam se da sam bio jasan i da je ovo jedna parabola, metafora koju će svi dobro da shvate.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Petrovic

@Erol Kome si ti stao na megdan casti ti, vidji ima li sto iza zgrade.

Erol

Tako je godpodine Vlahovicu! Osilili su četnici, ne poznaju oni nista drugo osim sile, a kad im stanes na megdan, bjeze glavom bez obzira, ljige ljudske. Dosta je vise. Smrt četnicima, i svim domacim izdajnicima !!!

Ctrl

Tako je Gospodine Vlahovicu.Moja podrska.