16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žurić: Pravosuđe da ne podlegne pritisku Sekulovićevih neistina

Politika

Comments 0

Žurić: Pravosuđe da ne podlegne pritisku Sekulovićevih neistina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Djelovanje ministra Sekulovića malo koga čudi, jer je ovakav nastup samo još jedan primjer prakse Vladine politike zamjene teza, plasiranja neistina i urušavanja građanskog društva u kojem se nalazimo, poručuje Aleksandar Žurić, član Predsjedništva DPS-a.

"Vlade koja je od danas počela otvoreno da prijeti građanima, kojoj se protive i koju su od danas otvoreno počeli da prozivaju i ministri koji u njoj sjede i kojoj je, po svemu sudeći, kraj sve bliže.

Ministar koji je pokazao da ne može da sprovede naopake naume ni kada časna policija kojom pokušava da "šefuje", ipak radije postiže dogovore sa svojim građanima, ni kada nam po državi vršljaju lažne diplomate i zbog čega su građani već počeli da se pitaju i zašto ministar unutrašnjih poslova uopšte postoji. Evo, zašto, da bi se javio kako bi saopštio - neistinu", kaže Žurić.

Tako je, kako dalje navodi danas" besprizorni pokušaj ugrožavanja života učesnika skupa kod Nikšića, tokom kojeg je službenik Vlade Crne Gore, sa očiglednom namjerom pokušavajući da pregazi ljude, građanima nanio povrede, za Sekulovića - napad na službeno vozilo i kćerku premijera?! "

"Pravo je pitanje šta, uprkos zabranama saobraćanja, članovi premijerove porodice rade na relaciji Podgorica - Nikšić?! Zar za njih ne važe mjere, zbog kojih su navodno upravo danas zaustavljene hiljade građana koji su krenuli da izraze svoj stav zbog diskriminacije koju sprovodi ova Vlada?", pita Žurić:

Još jedno je pitanje, kako to da premijer, prije nego što je utvrdio sve okolnosti događaja, sebi daje za pravo da prijeti građanima?

 "Umjesto za ministra, čiji istupi nijesu vrijedni ni prethodna tri pasusa, imamo poruku za građane - budite dostojanstveni i pamtite. I današnje prijetnje predsjednika Vlade i ovaj skandalozan pokušaj njegovog ministra, da vas natjera da ne vjerujete svojim očima, ukazuje da je riječ o kratkoročnoj i već dokusurenoj Vladi.

Pozivamo ovim putem pravosuđe da ne podlegne pritisku koji Sekulović, propagirajući neistine, želi da stvori. Činjenično stanje treba utvrditi objektivno, na osnovu dokaza i izjava svjedoka sa lica mjesta, a ne putem politikantskih izjava ministra, koji mora znati da u Crnoj Gori iznad svega poštujemo i čuvamo i majke i kćerke i sestre, i svoje i političkih neprijatelja, ali i da ćemo se isto tako sa ne manjom emocijom boriti za svoju državu svim dozvoljenim sredstvima, i samo takvim sredstvima vas i pozivamo da se suprostavite", zaključuje Žurić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR