6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF o Joanikiju: Možete misliti koliko vladika poštuje našu zajedničku borbu protiv zakona kada je sve to morao da prećuti

Politika

Comments 2

DF o Joanikiju: Možete misliti koliko vladika poštuje našu zajedničku borbu protiv zakona kada je sve to morao da prećuti

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Demokratskog fronta komentarisali su jučerašnji susret administratora Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Joanikija sa predsjednikom Skupštine i liderom Demokrata Aleksom Bečićem.

Joanikije je, podsjetimo, Bečiću odao "posebno priznanje i zahvalnost što je imao toliko veliki udio u izmjenama nakaznog zakona i svega onoga što je bilo štetno u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti koji je donijela ranija vlast".  

"U ovim blagim i radosnim danima potrebno je prigrliti svakoga, nikoga ne odbaciti, svakome pomoći, sve istrpjeti i oprostiti.

Treba blagodariti na svakoj pohvalnoj riječi upućenoj bilo kom čovjeku, vjerniku ili ateisti, svakom priznanju izrečenom drugom, daljem ili bližem, kao riječi od samog vladike i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija upućene Demokratama, našim kolegama iz parlamentarne većine.

Mi se ponosimo tim riječima jer to pokazuje da imamo našeg vjerskog starješinu koji daleko vidi, cijeni i poštuje, koji hvali one koji mu se poklone i iskreno služe svevišnjem Bogu.

Naš vladika je juče na najradosniji praznik za sve pravoslavne vjernike, u hramu naše Srpske pravoslavne crkve, izrazio poštovanje i zahvalnost predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću što je njegovih deset poslanika podržalo izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Pohvalio je njega lično u tom odvažnom činu uvažavanja većinske pravoslavne Crne Gore.

Mi se radujemo tome, baš kao što smo ponosni što uvaženi vladika nije nas isticao ni izdvajao da bi nas sačuvao od opasnosti sujetnih osjećanja ili, ne daj Bože, od neke nezaslužene političke koristi koje bi takve riječi nehotično mogle proizvesti.

Možete misliti koliko sveti vladika poštuje našu zajedničku borbu protiv bezbožničkog zakona kada je sve to morao da prećuti i istakne doprinose samo onih koji te večeri kada je sve počelo nijesu bili zajedno sa njim i nama", navode iz Demokratskog fronta.

U saopštenju još dodaju: 

"Sigurni smo da nam se, zapravo, u sebi iskreno divi zbog iskazane hrabrosti i dobijenog blagoslova od blaženopočivšeg patrijarha Irineja za početak mirnih i Bogu prijatnih litijskih okupljanja.

Zamislite koliko on vrednuje naš doprinos u izglasavanju novog zakona gdje smo činili skoro dvije trećine onih koji su ga podržali i usvojili. Skoro dva puta više od juče pohvaljenih kojima se sa uvažavanjem i mi zahvaljujemo što su nam pomogli u toj časnoj i demokratskoj odluci.

Ne želimo ni da pomislimo koliko naš vladika voli što se, baš kao i on, borimo da se ne priznaje lažna država Kosovo, što smo protiv sankcija Rusiji, što ne želimo da glasamo za smjenu Leposavića jer srpski narod nije genocidan i koliko je vladici teško da o tome ne govori. To čini da ne bi nekog povrijedio ko možda ne misli i ne osjeća kao on.

Teško je našem vladici u ovoj zemlji svakakvih podjela, dioba i zato ga molimo i iskreno hrabrimo da nas svojom trpeljivošću okuplja kao što je to učinio danas u stradalnoj Murini. Da svi budu isti i svi zajedno u miru i slozi, bez isticanja bilo koga, osim Svevišnjega na nebu i vjerujućeg naroda na zemlji.

Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse", navode iz DF-a. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bosanac

Ha, ha... Sad bar znamo kako je to bilo. DF smislio pa avionom kod Vučka. On po „blagoslov“ kod Irineja. DF brže bolje nazad da čobanima Risti i Jonakiju prenese nalog da vežu ovce tamo gdje im njihov "Aga" kaže. Ostalo su uradile ovce.