Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lukovac: Božović je non grata kao ambasador, ne kao građanin; Vlahović: Božović vrijeđa i omalovažava Crnu Goru

Politika

Comments 13
Reakcije na odgovor MUP-a

Lukovac: Božović je non grata kao ambasador, ne kao građanin; Vlahović: Božović vrijeđa i omalovažava Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon odgovora Ministarstva unutrašnjih poslova da ambasador Vladimir Božović kao građanin, sa ličnim dokumentima, ima pravo da uđe u Crnu Goru i slobodno se kreće, iako je proglašen za personu non grata, za komentar smo pitali nekadašnjeg diplomatu Branka Lukovca i nekadašnjeg šefa diplomatije Miodraga Vlahovića.

"On je proglašen persona non grata kao ambasador Srbije, ali ne kao građanin. Tako da, to jedno sa drugim ne mora da ima nikakve veze. Dakle, on je nepoželjna osoba kao ambasador Srbije i on ne može tu dužnost obavljati u Crnoj Gori. Koliko god da po nekim izjavama iz Srbije oni očekuju od ove vlasti da ga oni ponovo prihvate, mislim da je to potpuno nerealno", kazao je Lukovac.

Božoviću, kao građaninu, nije zabranjeno da ulazi u Crnu Goru, napominje Lukovac.

"Tako da ja tu ne vidim problem. On ne može biti ambasador Srbije u Crnoj Gori jer je taj akreditiv njemu uskraćen. Mislim da tu neće biti nikakvih promjena", zaključuje Lukovac.

Sa druge strane, nekadašnji šef diplomatije Miodrag Vlahović kazao je da Božović, koji se predstavlja kao ambasador, vrijeđa i omalovažava Crnu Goru.

"Dakle, sadašnja Vlada CG ne smatra g. VB nepoželjnom osobom. Po tome, on može da nastavi da radi i govori po CG ono što su bili razlozi za njegovo proglašenje za persona non grata. A on se predstavlja kao ambasador? To tako može, MUP/MVP? Doprinos teoriji", naveo je Vlahović na Tviteru.

"Čovjek se predstavlja kao ambasador i time vrijeđa i omalovažava CG. Ne uzeti tu činjenicu u obzir, ignorisati je i davati objašnjenja o građansko-diplomatskoj "dualnosti" g. Božovića je potpuno deplasirano i predstavlja aktuelnu Vladu CG kao vlast koja ne poštuje sopstvenu zemlju", kazao nam je nekadašnji šef diplomatije Miodrag Vlahović, uz tvit koji je, povodom ovoga, već objavio.

Podjetimo, iz MUP-a je juče Anteni M saopšteno da Vladimir Božović kao građanin, sa ličnim dokumentima, ima pravo da uđe u Crnu Goru i slobodno se kreće.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Vladimir

@Partizan ,samo lagano i bez vredjanja....Tolerantnost,zar ne?

Vladimir

@Draginja ,ovo mi je bas zanimljivo.Svima Vam su puna usta tolerancije i multikulturalnosti, a ovde samo vredjate li vredjate.Kod mene toga nema..Mislim drugacije od Vas,ali Vas vredjati necu.Samo VI učite od doktora koga spominjete.Meni su moje skole dovoljne bile..a bilo ih je dosta.

Draginja

@Vladimir Licemjerni velikosrbine bolje ti je da se ne javljaš.Svi mi znamo KO je Božović a Partizan je za tebe doktor od kojeg moraš da učiš a ne da hinjski pišeš besmislice...