12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crkva Srbije autobusima dovodi hiljade vjernika na Cetinje?

Politika

Comments 14

Crkva Srbije autobusima dovodi hiljade vjernika na Cetinje?

Autor: Antena M

  • Viber

Crkva Srbije (SPC) planira da na Cetinje dovede oko 40 autobusa, odnosno oko 4.000 osoba iz svih krajeva Crne Gore na dan ustoličenja Joanikija Mićovića – tvrde „Vijesti”.

Prema istim informacijama, „na djelu je mobilizacija obje strane, a među njima su i brojne bezbjednosno interesantne osobe”.

Ovo režimsko glasilo, koje je oglasna tabla tzv. litijaškoga pokreta, pozivajući se na neimenovanoga „sagovornika iz bezbjednosnog sektora”, tvrdi da su iz „Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), saglasni da taj skup NE BI TREBALO DA SE ODRŽI Na Cetinju, ali pitanje je da li će sa tim stavom i javno izaći”.

Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je za poneđeljak sastanak Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Krivokapić i direktor ANB-a Dejan Vukšić su deklarisani vjernici Crkve Srbije.

Pridružujući se glasovima stranaka iz režimske koalicije, koji stigmatizuju autorski članak bivšega direktora Uprave policije Veselina Veljovića, „Vijesti” pišu:

„Uprava policije informisala je Vladu da postoji realna opasnost da dio službenika te institucije posluša ‘komandu’ doskorašnjega šefa Veselina Veljovića i odbije pojedina naređenja starješina na dan ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko primorskog, zakazanog za 5. septembar na Cetinju”.

Veljović je, međutim, napisao ovako: „Sveta je dužnost i obaveza svakog pripadnika sektora bezbjednosti da štiti i čuva civilizacijske vrijednosti svoje države i DA ODBIJE SVAKO NEUSTAVNO i NEZAKONITO NAREĐENJE u funkciji interesa i ciljeva trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije, ali bi zloupotreba jednog dana značila i odgovornost za moguće posljedice”.

Medijskoj grupi „Vijesti”, prema podacima javno saopštenim od zvaničnika režmske koalicije Demokratski front je u protekloj kampanji isplatio za promociju pola miliona eura, a samo u posljednje dvije godine 1,7 milona eura i od „Mtela”, firme Republike Srbije.

Nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, mnogi zaposleni u koncernu „Vijesti” dobili su namještenja u Krivokapićevoj vladi.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Vienna

@Mina, Misko se pravi mrtav, Zeljko se primirio i pomalo se glasne i kmeci, Balse nema nidje?!

nenad_mne

Čuš, Vesti, šta li oni,sada, propagiraju?

Miso

Autobuske treba zaustavili n'a granicni ako dolaze iz Srbije I ne pustiti ih unutra ovo je Crna Gora