8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada: Ne predlažemo predstavnike NVO sektora u pregovaračkim strukturama

Politika

Comments 0

Vlada: Ne predlažemo predstavnike NVO sektora u pregovaračkim strukturama

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Povodom objava u određenim medijima i komentara na društvenim mrežama o pojedincima koji su imenovani za članove radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU, iz Vlade su saopštili da Vlada Crne Gore ne može predlagati bilo koga iz NVO sektora na bilo koju poziciju u pregovaračkim strukturama.

"Predstavnici NVO sektora se uključuju u radne grupe za pregovore po posebnoj proceduri i javnom pozivu. U tom smislu, ukoliko predstavnik određene nevladine organizacije zadovolji uslove javnog poziva, on ne može biti odbijen zbog svojih političkih ili bilo kojih drugih preferencija.

Pojedinci sa čijim imenima se licitira u medijima i na društvenim mrežama nisu pregovarači, niti rukovode radnim grupama za pregovore, već su samo članovi radnih grupa - kao predstavnici NVO sektora. Napominjemo da u pregovaračkoj strukturi ima preko 800 ljudi, te da je isticanje pojedinačnih imena, koja su prethodno već bila dio pregovaračke strukture, pokušaj politizacije procedure izbora predstavnika NVO sektora u radnim grupama za pregovore, ali i etiketiranja Vlade za nešto što nije u njenoj ingerenciji", navode u saopštenju.

Posljednjih dana, društvenim mrežama kruži informacija da je Bjelopoljac Željko Đukić izabran za člana jedne radne grupe za vođenje pregovora o pristupanju CG EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR