21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MPNKS: Neko pokazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu božijeg jagnjeta

Politika

Comments 24

MPNKS: Neko pokazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu božijeg jagnjeta

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Povodom večerašnjih reakcija na govor ministarke Vesne Bratić tokom protesta u Podgorici, oglasili su se iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

"Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić u svom obraćanju na večerašnjem protestu je pitala vrhušku SNP-a, da li oni zaista smatraju da će zajedno sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati temeljni ugovor? Svi nabrojani su političari koji su glasali za Zakon o slobodi vjeroispovijesti i sa njima planirate da potpišete temeljni ugovor?, pitali su iz MPNKS.

Citiraju i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković koja je, kako navode, u jednom skupštinskom izlaganju rekla: "A što se tiče manastira Cetinjskog, i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, SIGURNO VAŽITI VIŠE NEĆE!!“

"Je li ovo društvo sa kojima planirate da potpišete temeljni ugovor???", pitaju iz MPNKS.

Ministarka Bratić je, kako navode, večeras željela da bude sa narodom, jer je i tokom litija sa istim ovim ljudima bila na ulici.

"I večeras je to učinila opet jer pojedini predstanici vladajućih partija spremaju povratak DPS-SDP-SD koalacije na mala vrata. Nije bila tu da brani ni svoju ni bilo čiju drugu fotelju. I večeras i svakog narednog dana biće uz svoj narod i neće dozvoliti povratak onih koji su u prethodnom skupštinskom sazivu glasali za otimanje svetinja od Srpske Pravoslavne Crkve", kažu iz MPNKS.

Na večerašnjem protestu ministarka Bratić je, dodaju, bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu.

"To što DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da ministarku Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre i mržnju, na kojoj su 30 godina vladali i uništavali kako prosvjetu, nauku, kulturu i sport , tako i pljačkali cijelo društvo i zemlju, žao mi je gospodo ali nećemo učestvovati u vašim podlim i providnim igrama. Gdje ste bili poštovani predstavnici medija, NVO sektora, predstavnici opozicije kada je ministarka Bratić fizički napadnuta? Je li to bio napad na srpski narod? Gdje ste bili kada je na društvenim mrežama osvanula najogavnija karikatura ministarke Bratić? Da li je to bio napad na srpski narod? Gdje se kada svakoga dana predstavnici opozicionih partija u parlamentu nazivaju ministarku Bratić najgorim mogućim imenima? Je li to napad na srpski narod?

Još jednom pozivamo našeg uvaženog partnera u Vladi gospodina Dritana Abazovića i gospodina Jokovića da ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje, da ne idu sa onima koji su do juče najavljivali „traktore“ za srpski narod, spremali otimanje svetinja Srpske pravoslavne crkve", kažu iz Ministarstva.

Kako dodaju, prethodnih dana smo svjedoci da su mnoge maske pale.

"Svi smo pokazali svoja lica, svi smo pokazali političku hrabrost ili politički kukavičluk, neko je pokazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu Božijeg jagnjeta. Skrivajući se iza pojedinih naroda u Crnoj Goru i pojedinci pokušavaju sakriti svoj politički kukavičluk. I kao što reče Marko Miljanov objašnjavajući odnose Kuča i Arbanaških plemena: “U mom se plemenu govori naški i arbanaški. Oni su oba moji. Osim toga, između mojega plemena i sjevernih arbanaških, nema granice. I ja i moji plemenici idemo slobodno kod njih i oni dolaze kod nas. Kada pođemo tamo, ja zborim arbanaški, a oni naški. Kad oni dođu kod nas, ja govorim arbanaški, a oni naški”

Večeras ministarka nije govorila samo srpskim, crnogorskim, bosanskim, hrvatskim jezikom, govorila je jezikom SLOBODE!", zaključuju u saopštenju.

Komentari (24)

POŠALJI KOMENTAR

Srboljub Srpčević

Oj jagnje moje malo śatko, u Bosnu ćemo mi tebe deportovat, pa tamo engleski predavaj.

Dragalj

Poručijem ovoj jagnjici shodno Naslovu da nas ostavi na miru u Crnoj Gori u kokvom smo oduvjek uživali i uživali. Odlazi iz Crne Gore jagnico.

crkvenjaci

@Vanja To su sve njeni crkvenjaci: Kadović, Drašković, Ćulafić, Ilinčić, Lalatović, Joksimović, Ostojić itd.