10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Seanse kod Porfirija-Prla Perića: Crkva Srbije objavila spisak političara iz CG koji su mu dolazili prethodnih dana

Politika

Comments 18

Seanse kod Porfirija-Prla Perića: Crkva Srbije objavila spisak političara iz CG koji su mu dolazili prethodnih dana

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: Vladimir Jovanović

Sagovornici su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnoga ugovora između SPC i Crne Gore. Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskoga i demokratskoga karaktera, a SIGURAN je da će Temeljni ugovor biti potpisan ČIM SE NORMALIZUJU POLITIČKE PRILIKE u Crnoj Gori — objavila je večeras Patrijaršija Srbije.

U saopštenju se ističe da je i Dritan Abazović, na „lični zahtjev”, zatražio sastanak s Porfirijem-Prlem Perićem.

„Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtjev, s odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredśednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministarkom prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predśednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem, vođama DF-a. Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem”, objavila je Patrijaršija Srbije.

Dodaje se da je Perić „s punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori” — te, suprotno činjenicama, čak i iz ovoga saopštenja — iz Patrijaršije Srbije tvrde da je „svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva [SPC] NI NA KOJI NAČIN NE UPLIĆE U STRANAČKA NADMETANJA”.

Porfirije (Prvoslav-Prle) Perić, očevim porijeklom iz Dervente (BiH), rođen 1961. u Bečeju, državljanin je Republike Srbije i „duhovnik” Aleksandra Vučića, koji ga je zimus i postavio za patrijarha Srbije.

Za razliku od nove prakse nekih političara iz Crne Gore, u Srbiji nije zabilježeno da lideri tamošnjih partija odlaze u Patrijaršiju radi konsultacija o sastavljanju vlade.

Proljetos je aktuelni premijer Crne Gore hitno pozvan na „noćni” randevu u Patrijaršiju Srbije da bi pod pritiskom stavio potpis na Temeljni ugovor; a 5. septembra prošle godine Porfirije-Prle Perić i Crkva Srbije su inspirisali masivno policijsko nasilje nad građanima Cetinja…

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Sramno da sramnije ne moze biti. Zar traziti savjet od okupatorske crkve.

Valter

Ispravno, fali nam tih konsultacija sa popovima. I fali nam popova, svakako. Crkava fali. E to!

igor

kakav lik majko moja,ko da gledam film strave i uzasa