22 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF-u na dohvat Vlada Crne Gore – javlja ruska agencija

Politika

Comments 10

DF-u na dohvat Vlada Crne Gore – javlja ruska agencija

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

U Crnoj Gori slijedi rasprava o izboru novoga rukovodstva parlamenta i nove vlade. Demokratski front (DF) pokušava da formira vlast u Crnoj Gori — piše ruska federalna informativna agencija „Regnum” (regnum.ru).

„Prosrpska koalicija DF je najuticajnija partija u okviru takozvane ‘koalicije pobjednikâ’ formirane u Crnoj Gori nakon izbora u avgustu 2020. godine”.

„Međutim, predstavnici DF-a nijesu bili uključeni u Vladu Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, stvorenu neposredno nakon izbora. Drugu Vladu Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem, koja je na vlast došla krajem aprila, Skupština je raspuštila u noći 20. avgusta 2022. godine”, javlja „Regnum”.

Navodi se kako je Andrija Mandić juče u obraćanju javnosti ignorisao riječi predśedavajućeg Evropskoga parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika da DF ne vidi kao rješenje za proevropsku vladu i da takav rasplet ne bi imao podršku Evropske unije.

Iz DF-a su, napominjemo, prethodnih dana saopštavali da Mandić treba da bude novi premijer.

Zbog navodnog učešća u pripremi državnog prevrata 2016, protiv Mandića je najavljeno ponovljeno suđenje u prvom stepenu po optužnici za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju. U istom procesu optužena su dvojica pripadnika ruskih tajnih službi.

 

 

 

 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Nikac

Samo vi pisite komentare,ubrzo ce vas cerati iz svoje Drzave.

Labud

Evo na što je spala DEMOKRATIJA-kad je mogu koristit i oni koji ževe čineći zlo svojem narodu i državi.U naš slučaj-pripadnici crnogorskog naroda i države (koje plaćaju vođe ruskog naroda i Rusije i vođa naroda otrcana srpstva i Srbije) budu li brojniji-pobjeđuju-i DEMOKRATE su,FRONTOVCI i DEMOS

Ozana

@Samo CG !, pa i Milačić, Bošnjak, Adžić, Marovićka, Jelušićka, Radulović, Medojević itd. su nekad bili Crnogorici. I Mijo Martinović iz Demokrata. Neki od njih se kunu da su to i danas. A šta imamo od toga, reci ti meni?