8 °

max 13 ° / min 8 °

Ponedjeljak

27.03.

13° / 8°

Utorak

28.03.

8° / 2°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

12° / 4°

Petak

31.03.

14° / 7°

Subota

01.04.

12° / 10°

Nedjelja

02.04.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PEN centar: Potvrda da je uticaj Putinove maligne politike u Crnoj Gori metastazirao do krajnjih granica

Politika

Comments 1

PEN centar: Potvrda da je uticaj Putinove maligne politike u Crnoj Gori metastazirao do krajnjih granica

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski PEN centar oglasio se povodom poziva poslanici DPS-a Neli Savković-Vukčević da se javi u podgorički Centar bezbjednosti zbog teksta u medijima u kojem je komentarisala rad Udruženja novinara Crne Gore. 

Njihovo reagovanje prenosimo integralno: 

"Nakon otvorene diskriminacije vlasti i dehumanizacije Crnogoraca i ostalih nesrba koji ne pristaju na podvođenje Crne Gore u kleronacionalistički Srpski svet pod komandom Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, aktuelna vlast prešla je u narednu fazu zastrašivanja kritičara kako bi ugušila slobodu govora i širenjem straha naćerala građane da se pomire sa zlom sudbinom koju su im velikosrpske nacionalističke strukture posredstvom premijera Abazovića namijenile.

Najnoviji slučaj poziva na policijsko saslušanje gđe Nele Savković-Vukčević, članice Crnogorskoga PEN centra, povodom javno iznijetoga stava o UNCG kao produženoj ruci Putinove maligne politike na Balkanu, potvrda je da je taj uticaj u Crnoj Gori metastazirao do krajnjih granica.

I ne samo to, taj je poziv na saslušanje - osim što je pokazatelj zastrašivanja i suzbijanja slobode govora i mišljenja - pokazatelj da crnogorske institucije više i ne kriju da rade u sprezi s proruskim strukturama kojima je cilj skrenuti Crnu Goru s kolosijeka EU i evropskih vrijednosti.

Umjesto da se crnogorski policijski, tužilački i sudski sistem pozabave onima što direktno podrivaju interese ove unesrećene države, kakvi su bez sumnje "novinari" iz UNCG koji nagrađuju Putinove propagandiste i agente, crnogorska policija po prijavi Putinovih propagandista poziva na saslušanje one koji vode demokratsku i legitimnu bitku protiv civilizacijskoga sunovrata.

Crnogorska policija po prijavi predstavnika Putinova medijskoga mraka pozivima na saslušanje zastrašuje borce za slobodu riječi i ljudska prava.

Slučaj najnovijega zastrašivanja Nele Savković-Vukčević i sankcionisanja temeljnih ljudskih prava i sloboda mora biti alarm za sve crnogorske građane i udruženja kojima je stalo do građanskoga društva u kome se zbog izrečene istine neće čekati eventualna kazna u hodnicima crnogorskih centara bezbjednosti. A da je istina ono što je Savković-Vukčević o UNCG rekla, svjedoče skandalozne nagrade koje je to udruženje dodijelilo onima što seire nad civilnim žrtvama u Ukrajini i glorifikuju Putinovu agresiju kao čin navodne denacifikacije.

Crnogorski PEN centar će o sramnom postupku protiv Nele Savković-Vukčević izvijestiti Međunarodni PEN centar i relevelantne inostrane adrese."

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfun

Postovani gradjani,svi koji volite CG,morate da shvatite da je ovo 1918, samo mnogo perfidnija i opasnija,sto prije shvatimo to bolje po nas.