11 °

max 14 ° / min 7 °

Utorak

20.02.

14° / 7°

Srijeda

21.02.

14° / 5°

Četvrtak

22.02.

12° / 6°

Petak

23.02.

11° / 8°

Subota

24.02.

10° / 8°

Nedjelja

25.02.

9° / 7°

Ponedjeljak

26.02.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević: Bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali nijesmo još došli do dogovora

Politika

Comments 14

Konjević: Bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali nijesmo još došli do dogovora

Izvor: RTCG

  • Viber

Ukoliko u razumnom roku onaj dio crnogorske političke scene koji baštini sekularne i evropske vrijednosti ne predloži zajedničkog nestranačkog kandidata, Socijaldemokratska partija izaći će sa svojim kandidatom na predsjedničke izbore, kazao je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, lider te partije Raško Konjević. Istakao je da je bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali da nijesu još došli do dogovora.

Konjević je rekao da jednom polu crnogorske političke i društvene scene koji baštini vrijednosti građanske, sekularne i evropski orjentisane države je potrebno da ima jednog kandidata koji ne pripada ni jednoj političkoj partiji, odnosno nestranačkog kandidata koji dijeli ove vrijednosti.

“Ukoliko u nekom razumnom roku, ne možemo napraviti takav dogovor, imaćemo kao 2018. godine svog kandidata”, kazao je Konjević. I dodao da će vidjeti šta će se dešavati u narednih 10 dana.

Kada je riječ o SDP-u, kazao je da je više mogućnosti. 

"Ne bih sada licitirao sa imenima. Mi imamo dobro iskustvo sa predsjedničkim kandidatom iz 2018. ali ostavio bih to Glavnom odboru", rekao je on. 

Istakao je da je bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali da nijesu još došli do dogovora.

"Ovaj vrednosni sistem koji podržavaju partije, ne samo opozicije, već i neke iz vlasti, možemo da dođemo do imena koje bismo mogli da predstavimo. Ako dođemo do imena bio bi kvalitet više, a ako ne dođemo, mislim da ćemo na polju onih koji danas valjda čine parlamentarnu većinu i onih koji čine opoziciju dominantno imati kandidate koji će biti podržani od strane pojedinačnih političkih subjekata", kazao je Konjević. 

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

@Crnogorka 100% Nevjerovatno da kažete da onaj ko predlaže Draginju za kandidata nije prijatelj,a pozivate se na analizu Predraga Zenovića! Draginja je uvijek imala petlju da kaže,a da ne kalkuliše i bila ugrožena zbog toga! Nama u ovoj situaciji trebaju borci,ma ko to bio,a ne kalkulanti!

Crnogorka 100%

@Eagle Onaj ko predlaže da se Draginja kandiduje nije nam prijatelj. Predrag Zenović je dao dobru analizu i slažem se s njim.

tomo

Da se pitam,kandidat za yprefsjenika bi mi bili Popaj iz Perpera ili Brano Milačić,marketing i organizaciju promsocija bi povjerio Zonju i Booksovcima,a sve Crnogorske i gradjanske i manjinske partije da daju puni doprinos.To je formula uspjeha u prvom krugu