9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šta su 'rezervoari glasova': Evo koji su Đukanovićevi, a koji Milatovićevi

Politika

Comments 17

Šta su 'rezervoari glasova': Evo koji su Đukanovićevi, a koji Milatovićevi

Izvor: TV E, Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Protekle večeri, po završetku izbornog dana, predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović pomenuo je - rezervoare glasova.

Riječ je o dijelu biračkog tijela na koje računa uoči drugog kruga, no, svoj 'rezervoar' imaće i njegov protivkandidat Jakov Milatović.

Da je tako, smatra izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

"Milatovićev 'rezervoar' pred drugi krug predstavlja presipanje dijela glasova onih koji su podržali kandidate Demokratskog fronta i Demokrata, pa i Ujedinjene. Sa druge strane, Đukanovićev 'rezervoar' predstavljaju glasovi koje je osvojila u prvom krugu Draginja Vuksanović-Stanković, tu je dio neopredijeljenih birača, te dijaspora", rekla je ona gostujući na televiziji E.

Ipak, kada je u pitanju dijaspora, ona se nije usudila da govori o konkretnijim podacima.

"Ne znamo kakva je tu uopšte procjena. Ali, Đukanović bi morao da ide na to da taj procenat bude od 10 do 12 odsto kako bi očuvao prednost nad Milatovićem", konstatovala je ona.

Uljarević je kazala i kako je potreban oprez prilikom procjena, jer treba vidjeti i čiji će birači možda ostati kući drugog aprila.

"Ne treba isključiti ni to da je za neke birače DF-a i Demokrata ovo možda bio i posljednji krug", zaključila je ona.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Neutralni

Ljudi, situacija je jednostavna. Hoćete li da Crna Gora ima predsjednika koji štiti državu ili onoga koji hoće da Crna Gora bude ne u Velikoj Srbiji, nego samo jedan okrug Srbije. Do vas je !

gost

@haker Ocekujem da ce se Becic spasit tako sto ce uc u koaliciju sa PES, a vjerujem da ce i Dritan cupat i rukama i nogama da i URU prime, jer ga inace ugasise. Zato ocekujem da ce na koaliciji insistirat prije 2.kruga kako bi mogli da ucjenjuju, a DF je u problemu, podrzao Milatovica ili ne.

gost

@volujak123 Sad nek prica sto oce, trebao je da cini kad je bio u poziciji. Od referenduma nas je uveo u NATO al i to je cinjenje na spoljnopolitickom planu, na unutrasnjem, djavo popio. Pa on ni partiju nece da reformise a kamoli drzavu. Ne vjerujem da ima podrsku cijele dijaspore, a ni SDPa...