10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medojević: Spajić sada pominje bankrot, zamislite kakav obraz treba da imate

Politika

Comments 9

Medojević: Spajić sada pominje bankrot, zamislite kakav obraz treba da imate

Izvor: gradski.me

Autor: Antena M

  • Viber

Program “Evropa sad” pokazao je da, umjesto da imamo odgovornu politiku, koja treba da se bavi trajnim strukturnim problemima i planom reformi, mi smo se opredijelili za socijalni populizam, demagogiju i treći pogrešni izbor u prethodnih 30 godina, ocijenio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

To će, kaže, skupo koštati ovu državu, cijena koju ćemo platiti će biti žestoka. "Autori tog programa, kao što je naš zemljak Milojko Spajić sada pominju bankrot, zamislite kakav obraz treba da imate", rekao je Medojević na Gradskoj RTV.

“Manje više su svi analitičari su saglasni da su građani i ovaj put, kao i 30.avgusta glasli protiv bivšeg režima i predsjednika Mila Đukanovića, a ne za neku od opcija koja im se nudila, koja je bila jasnija građanima šta se krije iza te opcije. Tako da se ovim izborima završila ta epoha i taj dugogodišnji režim koji je razorio Crnu Goru, razorio moral nacije, ostavio duboke posljedice od kojih će se država oporavljati decenijama “, ističe Medojević.

To je, kako kaže, glavna karakteristika ovih izbora.

”Oni su u tom smislu istorijski. Otišao je protagonista jednog režima kojeg ćemo mi iz Demokratkog fronta pamtiti kao jednog od glavnih krivaca za sve probleme u kojima se Crna Gora trenutno nalazi, kao što je trajno siromaštvo, korupcija, kriminal, nezaposlenost. Parlamentarni izbori 11. juna će biti prvi izbori na kojima će se građani opredjeljivati za, neće više biti bauka u liku DPS-a i Mila Đukanovića, pa da moramo da donosimo neke odluke i mi lideri političkih stranaka, koji nijesu uvijek u skladu sa našim programskim principima. Ali smo bili prinuđeni, posebno mi iz Demokratskog fronta, ne da nas je neko pritiskao neko spolja, nego smo mi uvijek imali opšti cilj, formirani smo zbog crnogorsko – srpskog pomirenja, zbog smjene ovog režima i radikalnih političkih i institucionalnih reformi koji treba napraviti da bi Crna Gora nakon 30 godina krenula naprijed”, navodi Medojević.

Zbog toga su, kaže, često žrtvovali svoje partijske interese zbog da bi objedinili opoziciju i napravili anti-Đukanovićevski front, koji bi rezultirao smjenom prethodne vlasti.

“Sad smo pokazali da su ne samo naši aktivisti, već i birači shvatili naše poruke i masovno izašli na izbore. Praktično bez Demokratskog fronta ne bi bilo promjena, da nije bilo onog 25. oktobra 2015. kada smo na ulici trovani i prebijani, ne bi bilo 30. avgusta, pa ni 2. aprila, Pitanje je kako dalje, 11. juna će građani birati između više vizija budućnosti Crne Gore. Biće one partije koje misle da je ovaj Đukanovićev sistem dobar, samo da ga treba malo korigovati i našminkati. Pa će kao oni bolje upravljati sistemom. Tu je i Demokratski front koji je antisistemska partija, koja smatra da je sistem loš, da je opasan i da proizvodi negativne posljedice po ljudska prava, po vitalne interese države”, kaže Medojević.

DF, dodaje, ima najbolju ponudu za glasače na predstojećim parlamentanim izborima.

“Nijesmo čuli od bilo koje političke grupacije bilo što, što se tiče reformi, šta treba mijenjati suštinski. Obično čujemo da treba mijenjati ljude, a ne sistem. Mi smo napravili velike greške početkom 90. kada smo trebali da uđemo u tranziciju, mi smo odabrali jedan agresivni velikosprski nacionalizam, koji je bio dio nekog jugoslovenskog ludila, rata i stradanja. Kad se završilo to krajem devedesetih, umjesto da biramo reforme i državu blagostanja, mi smo izabrali pogubni neoliberani koncept koji je uništio fabrike, stvorio stotine hiljada nezaposlenih ljudi i uništio ekonomiju”, ocijenio je Medojević i dodao perspektiva, iako nije svjetla, postoji.

Oštro je kritikovao program “Evrope sad”

“Napravili ste program, za koji sam odmah rekao da će voditi državu u grčki scenario i bankrot. I onda poslije godinu dana vi kažete biće bankrot”, kaže Medojević.

Naglašava da je mladim političkim liderima potrebno iskustvo na koji način državu treba da vode.

“Oni samo vode računa o bogaćenju, vlasti i funkcijama. Mi imamo jednu neiskusnu elitu na važnim pozicijama u državi. Građani moraju sami da odluče 11.juna i da shvate da ne može da se dijeli nešto što nije zarađeno. Moramo nešto proizvoditi da bi izvozili, ako to ne uradimo doživjećemo bankrot javnih finansija”, upozorio je Medojević.

“Zalagaću se da DF izađe samsotalno na izborima”

DF, kako kaže, sada može da ponudi rješenej građanima rješenje za ovu političku krizu.

“Zalagaću se da DF samostalno izađe na izborima. DF je podnio veliku žrtvu, pristao da ne bude dio Vlade. Postavlja se pitanje zašto se mi pomjeramo stalno, ako podržavamo neke sulude eksperimente kao što je Vlada Dritana Abazovića koja padne u parlamentu, a vi glaste za njen budžet. Samo da bi spasili većinu iz 30.aprila. To nije politički produktivni”, kaže Medojević.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfun

Medojevicu,pristao si da budes podrzavaoc Velikosrpske politike,koja od 30 avgusta 2020god,polako ali sigurno poklapa Crnu Goru.Svi ste iz tridesetoavgustovske vecine glasali za poulusticki program Evropa sad a sada isti kritikujete,licemjerno nema sta.Vratice se CG na pravi kolosijek,ali ces sa svo

ivica

Jadni Medo pojede se od ljubomore.Dosli mladi sa njegovom idejom i uzese svu vlast u CG.Od presjednika pa ce imati i premijera.Ludi Medo ode sa Svetosavcima i proda crnogorce koji su glasali za njega u dosta navrata.Mogaj da dodje i do presjednika i premjera da ga ne prevarise Vojvoda Mandic i Pipun

Neko

Ne blebeci vise. Vi ste ti koji ste sa srpstvom razorili Crnu Goru. Istina je da za vrijeme Djukanovica mnogi Crnogorci nisu dobili ama bas nista, a mnogi, skriveni, Srbi jesu. Predstoji da vidimo sto ce se dogoditi. Ja, licno, vam nista ne vjerujem.