10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: U pismu Kvona navedeno da je kripto zajednica plaćala određenim političkim subjektima

Izvor: ilustracija

Politika

Comments 9

Abazović: U pismu Kvona navedeno da je kripto zajednica plaćala određenim političkim subjektima

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović  kazao je nakon  sjednice  Vijeća za nacionalnu bezbjednost  da je u pismu Do Kvona navedeno da je, kako je kazao, kripto-zajednica pomagala, plaćala određene političe subjekte.

"Ostaje da utvrđuju nadležni organi da li je to što je tamo istina ili nije.Nismo htjeli da nešto što smo dobili  bude predmet trgovine poslije izbora. Interes svih je da se utvrde činjenice", kazao je Abazović.

Na sjednici  se raspravljalo  o spekulacijama o navodnoj povezanosti uhapšenog južnokorejskog kralja kriptovaluta Hjeong Do Kvona i lidera PES-a Milojka Spajića.

Abazović je kazao da mu je pismo stiglo u ponedeljak, ali da ga tada nije pročitao. Pročitao ga je, kako je kazao,  u utorak i proslijedio SDT-u i ministu pravde. 

Adžić: U laptopu su podaci o zajedničkim poslovanju Kvona i Spajića

Minisrtar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da nije namjera da se nanese nekome šteta već da se, kako je naveo, zaštiti država.

Adžić je naveo da su dobili preciznu informaciju da je Spajić imao odnos sa Kvonom od 2018. kao i da su se sastajali i u porodičnoj atmosferi i da su se sastali i nakon što je Kvon završio na Interpolovoj potjernici.

„Ko misli da to treba da prećutimo? To su operativne informacije. Oni su radili zajednički posao, ako se to nije desilo, to će se lako dokazati“, naveo je Adžić.

On je, takođe, kazao da se unutar Kvonovog laptopa nalaze podaci o zajedničkim poslovanju Kvona i Spajića.

Podsjetimo, Abazović je juče izjavio da je pročitao pismo južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen 23. marta na podgoričkom aerodromu, o navodnim vezama sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Pismo je dostavljeno Kabinetu predsjednika, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, a Abazović je upoznat za njegovim sadržajem.

Nedugo nakon objavljivanja informacije da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, a da je jedna od tema i tzv. afera Do Kvon i optužbe protiv lidera PES-a, Milojko Spajić se oglasio na Tviteru.

"Ima li veće frke od gubitka funkcije za ljude koji nemaju alternativu od politike? Najbolje da se otkažu izbori dok se ne ispita Korejski D.K. čuš mene Sinđa, a možda da se uključi i Savjet bezbjednosti Ujedinjenih Nacija", napisao je Spajić na Tviteru. 

Komentarišući najavu sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost i temu o kojoj će se raspravljati - optužbe protiv Milojka Spajića, o čemu je izvijestio naš portal,  Raško Konjević na Tviteru je napisao: "Ovako izgleda zloupotreba institucija u predizborne svrhe. Lansiraš insinuacije. Onda sazoveš Vijecće. I to za nac. bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća. A to je valjda važno", zaključio je Konjević.

"Četiri dana prije izborne šutnje. Toliko očigledno da je tesko prećutati i kad posmatraš sa strane. Principa radi.
Valjda za to postoje Ustavne i zakonske procedure. Jednakost pred zakonom. Tužilaštvo valjda, a ne politički organi.
Nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion. Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaških klanova i korumpiran od istih. Danas se “ljubakaju” po promocijama.
Od sujete ne vide da ovako najviše pomažu upravo PES-u.", naveo je Konjević na Tviteru. 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Kako su procitali sto pise u lap-topu, kad je na crkveno-korejskom?!

XXL

Nevjerovatno sta rade i sa cim se sve bave potroseni i nesposobni politicari i dzabalebarosi tipa brata abaza, pipuna i medojevica da bi napakovali i ocrnili politicku konkurenciju protiv koje nemaju sanse Spremni su i na sukobe i rat samo da ostanu u sedlu i nastave da zive lijepo na grbaci naroda

Ajme

@Zdravko Ne, mislim da sam ih ja bolje prokužio. Sad će se narod iznervirati i za inat glasati Spajića kojeg hapse poslije izbora, a Milatovićeva (primijeti da mudro ćuti) struja ide u koaliciju s osvježivačima, Dritan ostaje premijer, a ona normalna CG opet na umoru.