26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić u Vašingtonu: Ruska agresija na Ukrajinu ugrožava stabilnost ZB, Crna Gora zna odakle joj prijeti najveća opasnost

Politika

Comments 0

Nikolić u Vašingtonu: Ruska agresija na Ukrajinu ugrožava stabilnost ZB, Crna Gora zna odakle joj prijeti najveća opasnost

Autor: Antena M

  • Viber

Ruska agresija na Ukrajinu proizvodi snažan uticaj u regionu Zapadnog Balkana, i Crna Gora dobro zna odakle joj prijeti najveća opasnost, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić na bezbjednosnom forumu “Maligni uticaj Rusije i Kine na Zapadnom Balkanu”.

Nikolić, koji je bio jedan od govornika na skupu čiji je domaćin američki Kongres, naveo je da je za vrijeme parlamentarnih izbora 2016. godine Rusija pokušala da u Crnoj Gori smijeni vladu u državnom udaru i da zaustavi pristup Crne Gore u NATO, ali da je Crna Gora uspjela tome da se odupre.

“Danas Rusija pokušava da izmijeni istoriju država bivšeg Sovjetskog Saveza, kako bi postigla dominaciju i uticaj koji je imao Sovjetski Savez. Nije tajna da Srbija isto to pokušava da uradi u regionu Zapadnog Balkana”, kazao je Nikolić.

Prema riječima Nikolića, upadljivo je da Srbija, kao jedan od najvažnijih saveznika Rusije, želi da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori, u Bosni i Hercegovini, na Kosovu i u Severnoj Makedoniji, te da, kako je rekao, to još uvijek ne nailazi na odgovarajuću reakciju međunarodnih partnera sa Zapada.

Bezbjednosni forum “Maligni uticaj Rusije i Kine na Zapadnom Balkanu”, održava se na marginama Molitvenog doručka, kojem ove godine prisustvuju novoizabrani predsjednik DPS-a Danijel Živković i šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR